Şehircilik Bakanlığı'nda 31 Bin 448 Personel Görev Yapıyor

Şehircilik Bakanlığı'nda 31 Bin 448 Personel Görev Yapıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, bakanlık ve bağlı kuruluşlarda çalışan toplam 31 bin 448 personel bulunduğunu açıkladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, bakanlık ve bağlı kuruluşlarda çalışan toplam 31 bin 448 personel bulunduğunu açıkladı. Bakanlık ana bünyesinde 11 bin 545, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nde 17 bin 692 ve İlbank’ta 2 bin 211 personel bulunduğunu belirten Bayraktar, “Bakanlığımıza ve kuruluşlarımıza ihtiyaç olursa yeni eleman alabiliriz. İhtiyaç fazlası eleman alımı doğru değil. Başka imkanlar oluşturulmalı.” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, sosyal paylaşım sitesi twitterdaki resmi hesabından, bakanlıkta görev alan personel sayıları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakanlık ana bünyesinde 11 bin 545, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nde 17 bin 692 ve İlbank’ta 2 bin 211 personel bulunduğunu kaydeden Bayraktar, “Çalışan inşaat mühendisi bin 78, çevre mühendisi 695, mimar 628, makine mühendisi 479, elektrik-elektronik mühendisi 402, şehir plancısı 410, jeoloji mühendisi 375, harita mühendisi 283’tür. Bakanlığımıza ve kuruluşlarımıza ihtiyaç olursa yeni eleman alabiliriz. İhtiyaç fazlası eleman alımı doğru değil. Başka imkanlar oluşturulmalı.” diye ifade etti.

Özellikle kadro ve atamalarla ilgili sahte hesaplardan atılan binlerce otomatik twit yüzünden ve gerçek twitter hesaplarından art arda atılan kadro twitleri yüzünden birçok vatandaşın yazdığı talepleri dahi okuyamadığını belirten Bayraktar, şunları ifade etti: “Zaman zaman gerek mevcut kadro durumumuzu gerekse alınacak personel durumunu mümkün olduğunca sizlerle paylaşmaktayım. Başka insanların da bizlere sosyal medya yoluyla daha rahat ulaşabilmeleri için hassasiyetinizi rica ederim. Her zaman söylüyorum. Kendini iyi yetiştirmiş, mesleğinde uzman, lisan bilen üniversite mezunları için özel sektörde önemli fırsatlar var. Genç kardeşlerimiz devlet memuru olmamayı dünyanın sonuymuş gibi görmemeli. Azimli ve ilkeli çalışan herkes nerede olursa olsun başarıyı yakalar. Samimiyet önemli.” CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.