Şehir çok duyarsız

Şehir çok duyarsız

Konyasporun yeri süper lig. Türk futbolu açısından da Konyasporun şampiyon olması ve süper ligde yerini alması çok önemli. Biz bunu başarma adına buradayız. Ama şehrin ilgisizliği bizi üzüyor

Konyaspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, Süper Lig hedefini sürdürebilme adına ilk hedef olan play-off yolunda Giresunspor ile yarın çok önemli bir maça çıkacaklarını belirtti. Doğan, bu maçta taraftarları yanlarında görmek istediklerini ve onların 90 dakika boyunca vereceği destekle Giresunspor engelini kayıpsız geçeceklerine inandığını söyledi. Ziya Doğan, Kulüp Menajeri Mesut Erçetin ile birlikte Tatlıcak Tevfik Lav Tesisleri’nde bir basın toplantısı düzenleyerek görevde olduğu süreyi ve Süper Lig yolundaki mücadeleyi değerlendirdi.

KONYA’DA HEYECAN GÖREMİYORUM

Göreve geldiğinde moral motivasyonu bozuk bir takım bulduklarını ifade ederek basın toplantısına başlayan Doğan, “Göreve kabul ederken Süper Lig hedefine ulaşılması adına bir çabanın içerisine girdik ve buna inandık. Şimdiye kadar oynadığımız maçlarda sadece Hacettepe Spor’a kaybettik. O maçında nasıl bir süreç içerisinde geliştiğini herkes biliyor. O maçta aldığımız yenilgiyi içimize sindiremedik. Ama her geçen hafta istediğimiz düzeye gelebilme adına çok yoğun ve hızlandırılmış bir tempoda çalışıyoruz. Konyaspor olarak önce top rakipteyken seyretme hastalığından kurtulmak ve daha çok mücadele etmenin gayretindeyiz. Samsunspor karşılaşmasını kazanarak play-off biletini almak istiyorduk. Ama olmadı. Samsunspor camia olarak bizimle oynadığı maça çok iyi kenetlenmiş. Şehir sadece bizim maçı düşünüyordu. Bunu orada olduğumuz süre içerisinde yerel basından da takip ettik. Ama biz play-off oynuyoruz. Ne yazık ki, bu heyecanı Konya’da göremiyorum” dedi.

HEDEFE ULAŞMAK İÇİN TER DÖKÜYORUZ

Önce play-off ardından da Süper Lig için mücadele verdiklerini ama şehirde bu konuda herhangi bir hareketliliği göremediklerinin altını çizen Ziya Doğan, açıklamasına şöyle devam etti: “Şunu tüm samimiyetimle söylüyorum. Konyaspor Süper Lig’e layık bir takım. Bu takımın hedefine ulaşması adına her şeyi yapıyoruz yapmaya da devam ediyoruz. Konyaspor, Süper Lig’e çıktığı zaman orada ses getirecek bir yönetim ve idari yapıya sahip. Burası bir teknik direktör için çalışılabilecek en ideal yer. Tek eksik biraz daha iyi düzeyde olması gereken bir takım. Daha önce görev yaptığım yerlerde buna Trabzonspor’da dahil enerjimizin yüzde 95’ini dış etkenler için yüzde 5’ini ise saha içerisinde harcıyorduk. Ama Konya’da bu tam tersi. Yüzde 95 enerjimizi sahada harcıyoruz. Böyle bir ortamda yaşayan takımın şampiyon olması çok önemli. Türk futbolu açısından da Konyaspor’un şampiyon olması ve Süper Lig’de yerini alması da önemli. Biz bunu başarma adına buradayız...”

GOL ATMA SIKINTIMIZ VAR

Konyaspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, “Gol yollarında sıkıntımız var. Bu konuda forvet oyuncularımızın üzerlerindeki psikolojik baskıyı atlatmaları için çalışıyoruz. Bir forvet oyuncusu 5 kez pozisyona girer atamaz ama altıncısını değerlendirir. Fakat forvet oyuncusu pozisyona girmekten kaçınırsa bunun giderilmesi için öncelik psikolojik destek ve kaybolan özgüvenini geri kazanmasını gerektirir. Bu konuda çalışmalarımız var. Konyaspor olarak takım oyunumuzu ön plana çıkarırsak bizden güçlü takımları bile yenebiliriz. Bu sezon başarılı olarak Süper Lig’e çıktığımız zaman Konyaspor’un sonraki yıllarda Türk futboluna damgasını vuracağına inanıyorum. Süper Lig’e çıkacağımıza dair kendi heyecanımı şehirde göremiyorum. Bir kez daha tekrarlıyorum. Konya şehri geçmişi unutarak bu takıma sahip çıksın ve Giresunspor maçında tribünleri doldurarak son düdüğe kadar destek versin. Bizde onlara galibiyet ve play-off’u hediye edelim” diye konuştu.

GİRESUN MAÇI HAYATİ BİR MAÇ

Doğan, yarın Giresunspor ile oynanacak maça da değinerek, “Bizim adımıza hayati bir maç olacak. Son 5 maçımızın 4’ü play-off için mücadele veren rakiplerleydi. Boluspor’u yenerek yarış dışı bıraktık. Adanaspor karşısında ilk 15 dakika haricinde iyi oynadık. Pozisyonlarımız vardı, direkten dönen toplarımız oldu. Samsunspor karşısında kazanabilirdik. Olmadı. Fikstür dezavantajına rağmen play-off yolunda bütün ipler bizim elimizde. Kendi kaderimizi kendimiz belirleyeceğiz. Defansif açıdan eksikliğimizi giderdik. Ama son haftalarda yaşanan sakatlıklar ve cezalar nedeniyle özellikle orta sahada ve ileri uçta defansa nazaran eksikliğimizin olduğu gerçeği ortada. Sezonun ikinci yarısında yaşananlar, kaleci Recep’in başına gelen şanssızlık, Poljac’ın başına gelen olumsuzluklarında yer aldığı bir çok sıkıntıyla mücadele eden bir takım oldu Konyaspor. Bunun getirdiği psikolojik durumdan kurtulmak için çaba harcıyoruz. Giresunspor maçını kayıpsız kapatırsak play-off’a kadar var olan eksiklerimizi gidermek adına önümüzde zaman olacak ve play-off’a daha hazır halde gireceğiz” diyerek sözlerini noktaladı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.