Şehadeti O'nu ölümsüzleştirdi

Şehadeti O'nu ölümsüzleştirdi

Bangladeş'te, Cemaat-i İslami Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Muhammed Kamaruzzaman'ın savaş suçu işlediği gerekçesiyle hukuksuz bir şekilde idam edilmesine tepkiler sürüyor.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şubesi Şerafettin Camii'nde ikindi namazını müteakip gıyabi cenaze namazı düzenledi. Abdurrahman Korkmaz Hoca'nın kıldırdığı gıyabi cenaze namazı sonrası 'Kahrolsun zalimler' şeklinde sloganlar atan grup Kamaruzzaman için dua etti. Namaz sonrası bir açıklama yapan AGD Şube Başkanı Mehmet Parlak, “Allah Kamaruzzaman'ın şehadetini kabul etsin. Kamaruzzaman, adaletten yoksun bir sistem tarafından hukuksuzluklarla idam edilmiştir. İnsanın yaşama hakkı vardır ve bu temel insan hakkıdır. Bangladeş'teki bu cezalar insana verilen değerin ne denli aşağılık olduğunun göstergesidir. İdamlar ve işkenceler Ortaçağ zihniyetinden öte değildir” dedi.

KARANLIK DÖNEM ELBET BİTECEK

Irkçı emperyalizmin İslam coğrafyalarını parçalayarak Müslümanların direnişini kırmayı hayal ettiğini belirten Parlak, şöyle konuştu: “Bu düşünce tam bir hayaldir. Çünkü Allah'n (C.C.) vaadi vardır. Zulüm ebediyen devam etmez. Mutlaka bu karanlık dönem bitecek ve yeryüzü ırkçı emperyalistlerin kirli ellerinden kurtulacaktır. İslam ülkelerinin Batı’nın tesirinde kalarak kendi halklarına karşı adaletten ve merhametten uzak uygulamalarla toplumu geleceğe taşımaları mümkün değildir. İşlenen tüm bu zulümlere karşı Müslümanlar itidalli oluşlarını ve vakur duruşlarını kaybetmeden hakkı haykırmaya devam edeceklerdir. Irkçı emperyalizmin kendilerini çekmeye çalıştığı terör tuzağına düşmeyeceklerdir.  İslam’ın tüm insanlığı kuşatan barış, adalet ve merhamet değerlerinden geri adım atmayacaklardır. Biz inanıyoruz ki Merhum Kamaruzzaman’ın şehadeti O’nu ölümsüzleştirmiştir.  Şehadet şahitlik etmek, tanık olmaktır. Merhum Kamaruzzaman da tıpkı Merhum Erbakan Hocamız gibi içinde yaşadığı dönemin tanığıdır, şahididir. İçinde bulunduğu çağı en güzel şekilde okumuş ve bu okuyuşu en güzel bir mücahede ile taçlandırmıştır.  İnanıyoruz ki Efendimiz (S.A.S) kendilerini alınlarından öpecektir. Umuyor ve dua ediyoruz ki İslam coğrafyasında ırkçı emperyalizm ile işbirliği içerisinde olan tüm kadrolar ve yönetimler kendi halklarına ihanet etmekten vazgeçerler.”

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.