Seçimlerin Yenilenmesi Afd’nin İşine Gelir

Seçimlerin Yenilenmesi Afd’nin İşine Gelir

Almanya'da 22 Eylül’deki genel seçimlerde Hür Demokrat Parti’nin (FDP) meclise girememesi, tek başına iktidar imkanını kıl payı kaçıran Hıristiyan Birlik Partileri’ni (CDU/CSU) yeni hükümet ortağı aramaya zorluyor.

Almanya'da 22 Eylül’deki genel seçimlerde Hür Demokrat Parti’nin (FDP) meclise girememesi, tek başına iktidar imkanını kıl payı kaçıran Hıristiyan Birlik Partileri’ni (CDU/CSU) yeni hükümet ortağı aramaya zorluyor. Sosyal Demokrat Parti (SPD) ve Yeşiller’le yapılacak koalisyon görüşmelerinden olumsuz sonuç çıkar ve Birlik Partileri azınlık hükümet kurmayı reddederse seçimlerin yenilenmesi gerekebilecek. Bu açıdan kamuoyu yoklamalarında partilerin ne kadar oy aldığı önem arz ediyor.

Emnid araştırma enstitüsünün son anketine göre seçimlerin yenilenmesi en çok Almanya için Alternatif (AfD) partisinin işine gelecek. Eğer önümüzdeki pazar seçimler yapılacak olsa bu parti oylarını 1,3 puanlık artışla yüzde 6’ya çıkartarak meclise girebilecek. Birlik Partileri’nin oyları ise yüzde 43’e (+1,5) yükseldi. SPD’nin oyları sadece 0,3 puan artarak yüzde 26’da. Baraj altında kalan FDP’nin oyları 1,8 azalarak yüzde 3’e indi. Yeşiller de ankette 1,4 puan oy kaybetti ve oyu yüzde 7’ye geriledi. Sol Parti’nin oyları ise 0,4 puanlık gerilemeyle yüzde 9 sınırında. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.