Şebeke suyunun kalitesi artırılıyor

Şebeke suyunun kalitesi artırılıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, şehrin içme, kullanma ve endüstri suyunun yüzde 80ini karşılayan derin su sondaj kuyularında silt ve kum çekimine karşı iki etaptan oluşan filtreleme projesinin ilk etabını tamamladı.

242 adet derin su sondaj kuyusu bulunan Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, ilk etapta jeolojik yapısından dolayı su ile birlikte silt ve kum çekiminin olduğu ve şebekeye direkt çalışan bölgelerde filtre uygulamasına geçti. Selçuklu'da 18, Meram’da 16, Karatay’da 6 olmak üzere toplam 40 kuyuda filtre uygulamasına geçen KOSKİ Genel Müdürlüğü, uygulama ile su şebekesinin ve su abonelerinin evsel cihazlarının zarar görme riskini de bertaraf etti.

Konuyla ilgili Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, su kalitesini olumsuz etkileyen silt ve kumdan şebeke suyunun arındırılarak su kalitesinin artırıldığı kaydedilerek, ilk etapta 40 kuyuda yapılan filtre uygulamasının ikinci etapta içme, kullanma ve endüstri suyunun temin edildiği derin su sondaj kuyularının tamamında yapılacağı ifade edildi. İki yıl bakım, onarım ve parça garantili gerçekleştirilen ilk etap filtre takma uygulamasını 550 bin TL’ye mal eden KOSKİ Genel Müdürlüğü, derin su sondaj kuyularına filtre takma uygulamasının ikinci etabına da başladı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.