Sebahat Tuncel'e Hakaretten Hapis Cezası Alan Balaban, Teslim Oldu

Sebahat Tuncel'e Hakaretten Hapis Cezası Alan Balaban, Teslim Oldu

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Milletvekili Sebahat Tuncel'e hakaret ettiği gerekçesiyle hapis cezası alan Sedat Balaban, savcılığa teslim oldu. BDP milletvekili Sebahat Tuncel'i, Emniyet Müdürü Murat Çetiner'e attığı tokat sonrası arayarak,...

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Milletvekili Sebahat Tuncel'e hakaret ettiği gerekçesiyle hapis cezası alan Sedat Balaban, savcılığa teslim oldu.

BDP milletvekili Sebahat Tuncel'i, Emniyet Müdürü Murat Çetiner'e attığı tokat sonrası arayarak, tehdit ve hakarette bulunduğu gerekçesiyle hakkında dava açılan ve 74 gün hapis cezası alan Sedat Balaban, Selahattin Demirtaş, Gülten Kışanak ve Bengü Yıldız'ın da açtığı davalar sonrasında toplam 30 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Türk bayrağı asılı ve arkasında 'Vatanı savunmaksa suçum, paşa paşa yatarım koçum' yazısı bulunan aracıyla cezasını yatmak üzere savcılığa teslim olmaya hazırlanan Sedat Balaban, kızının 3-4 Eylül tarihlerinde yapılacak düğününe de katılamayacak.

    'Polisi, bayrağı vatanı savunan ceza alıyor' diyerek cezasını çekeceğini belirten Balaban, "Selahattin Demirtaş, Gülten Kışanak ve Bengü Yıldız'ın açtığı davalar sonrasında yeniden ceza aldım. Hakaret davası. 3-4 Eylül tarihlerinde benim kızımın düğünü var. Savcılık bu düğüne katılmama izin vermedi. Ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak gider cezamı paşa paşa yatarım. Ben sadece şunu söylemek istiyorum. Bu cezayı ben vatan için, vatanımı sevdiğim için yatıyorum. Toplam şu anda 30 ay ceza aldım. Türkiye Cumhuriyeti'nin askerini bayrağını savunanlar ceza alıyor. Başbakanlığa sesleniyorum; vatanı savunmaksa suçum paşa paşa yatarım koçum." dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.