Şeb-i Arus Meclis'e taşındı

Şeb-i Arus Meclis'e taşındı

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Şeb-i Arus etkinliklerinin Konya dışında da yapılacak olmasının gündeme gelmesi üzerine TBMM Başkanlığı'na soru önergesi sundu.

Milliyetçi Hareket Partisi Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Şeb-i Arus etkinliklerinin Konya dışında da yapılacak olmasının gündeme gelmesi üzerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak cevaplanması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi sunddu.

Hazreti Mevlâna'nın 17 Aralık 1273 günü bu âlemden can ve bekâ âlemine göç etttiğini belirten Mustafa Kalaycı, “Hazreti Mevlâna ölüm anını 'Şeb-i Arûs' yani düğün gecesi, sevgiliye, Allah’a kavuşma olarak kabullenmiştir. Konya’da her yıl 17 Aralık günü Hazreti Mevlâna’nın ölüm gününün hatırası olarak ikindi vaktinden sonra Kur’an okumak ve Aynü’l-Cem yapılmak suretiyle Şeb-i Arus merasimi düzenlenmektedir. Bu yıl da 739. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Etkinlikleri kapsamında 17 Aralık 2012 akşamı 'Şeb-i Arus' merasimi gerçekleşecektir. İstanbul’da da AKP Hükümetinin ve AKP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla 15 Aralık Cumartesi akşamı 'Şeb-i Arus' töreni yapılacağı duyurulmaktadır. Bir defa Şeb-i Arus 15 Aralık değil, 17 Aralık’tır. Hz Mevlâna Konya’da Vuslat’a ermiş, Konya’da sevgiliye kavuşmuş, Şeb-i Arus’a Konya’da ulaşmıştır. Uzun yıllar Konya’da yaşayan Hz Mevlana’nın kabri, türbesi ve Kubbe’tül Hadra Konya’dadır.

Hz Mevlana’yı anmak ve özellikle de anlamak için her zaman ve başka yerlerde çalışmalar yapılabilir ve yapılmalıdır. Ancak, takdir edilmelidir ki, Şeb-i Arus gününü anma vesilesiyle merasim düzenleme hakkı Konya’ya aittir ve sadece Konya’ya özeldir” dedi.

Bu itibarla, Hükümetin ve İstanbul Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla İstanbul’da büyük bir Şeb-i Arus töreni düzenlenmesinin, Konya’nın hakkına tecavüz ve Konya’ya haksızlık olduğunu söyleyen Kalaycı, Başbakan Erdoğan tarafından şu soruların yanıtlanmasını istedi: “Konya’da yapılan Hazreti Mevlana’nın Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Etkinlikleri için Hükümet tarafından yıllar itibariyle ne tutarda destek verilmiştir? İstanbul’da yapılacak Şebi Arus töreni için Hükümet ve İstanbul Büyükşehir Belediyesince ne tutarda destek verilmiş, hangi imkanlar sağlanmıştır? İstanbul’daki Şebi Arus için destek veren Başbakan sıfatıyla, Konya’da yapılacak “Şebi Arus” törenine katılacak mısınız? Bunu Konyalılara nasıl izah edeceksiniz? Bundan böyle Hacıbektaş’ta düzenlenen Hacı Bektaş-ı Veli’yi anma, Söğüt’te düzenlenen Ertuğrul Gazi’yi anma, Bursa’da düzenlenen Osman Gazi’yi anma etkinliklerini de İstanbul’da yapacak mısınız? Ya da destek verecek misiniz? Sarıkamış şehitlerini anma gününü Taksim’de yapmak, Manisa’ya has mesir macununu Eminönü Yeni Cami'den atmak, Kırkpınar güreşlerini de Olimpiyat Stadı'nda gerçekleştirmek düşünceniz var mıdır?”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum