Savcılık, Böcek Şüphelileri İçin Yakalama Kararı İstedi

Savcılık, Böcek Şüphelileri İçin Yakalama Kararı İstedi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde çalışma ofisinde ve konutunda ‘böcek’ diye tabir edilen dinleme cihazı konulması ile ilgili iddianameyi tamamladı. İddianameyi mahkemeye gönderen savcılık,...

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde çalışma ofisinde ve konutunda ‘böcek’ diye tabir edilen dinleme cihazı konulması ile ilgili iddianameyi tamamladı. İddianameyi mahkemeye gönderen savcılık, zanlılar hakkında tutuklama amaçlı yakalama kararının verilmesini talep etti.

Dönemin Başbakanı Erdoğan’ın Çankaya'da resmi konutundaki çalışma ofisi ve Keçiören ikametgahındaki çalışma ofisine ‘böcek’ diye tabir edilen dinleme cihazı konulması ile ilgili olarak 13 kişi hakkında ‘siyasi casusluk’ ve ‘haberleşmenin gizliliğini ihlal’ suçlarından hazırlanan iddianame Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. İddianamede şüphelilerden 6’sı asıl suçu işlediği iddia edilirken 7’si ise suça yardım ettiği öne sürüldü. Mahkemenin dosya hakkında karar vermesi için 15 günlük süresi bulunuyor. İddianamede suç tarihi olarak ise 2011 Ekim, Kasım, Aralık ayları olduğu belirtildi.

İddianamede ayrıca müşteki ihbarı, Başbakanlık Teftiş Kurulu, MİT, Emniyet, TÜBİTAK ve TOBB raporlarına yer verildi. İddianamede ayrıca Mustafa Varank’ın da aralarında bulunduğu bazı tanıkların ifadesine, MİT personelinin ve gizli tanık beyanlarına yer verildi. Delil olarak ise ele geçirilen dinleme cihazları ve teknik dinlemeler gösterildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müşteki olarak belirtildiği iddianamede şüpheliler ise Hasan P., Ali Ö., Serhat D., Sedat Z., Ahmet T., Enes Ç., İlker U., Hurşit G., Seyit S., İbrahim S., Mehmet Y., Zeki B. ve Harun Y. olarak gösterildi. İddianameyi mahkemeye gönderen savcılık, şüpheliler hakkında tutuklama amaçlı yakalama kararı verilmesini de talep etti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.