Saü’de Güvenlik Önlemi Öğrencilerin Tepkisine Sebep Oldu

Saü’de Güvenlik Önlemi Öğrencilerin Tepkisine Sebep Oldu

Sakarya Üniversitesi’nde (SAÜ) çok sıkı güvenlik önlemi uygulaması ve öğrencinin kampus kapısından itibaren yürümeye mecbur bırakılması tepkiye sebep oldu.Öğrenciler tarafından Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas’a atılan Tweetler, SAÜ’de...

Sakarya Üniversitesi’nde (SAÜ) çok sıkı güvenlik önlemi uygulaması ve öğrencinin kampus kapısından itibaren yürümeye mecbur bırakılması tepkiye sebep oldu.

Öğrenciler tarafından Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas’a atılan Tweetler, SAÜ’de güvenliğin neden bu kadar artırıldığı merak konusu oldu. Sabahın ilk saatlerinden itibaren üniversite kapısına gelen öğrenciler, alışılmışın dışında çok sıkı güvenlik önlemiyle karşılaştı. Girişteki kimlik kontrolünün uzamasıyla kapıda araç kuyruğu oluştu. Bazı toplu taşıma araçları ve hususi araçlar içeri alınmazken, öğrencilerin fakültelere yürüyerek gitmek zorunda kalmaları tepkilere sebep odu. Öğrenciler tepkililerini sosyal paylaşım sitesi Twitterden rektöre duyurmaya çalıştı.

Rektör Elmas’a Tweetler atan öğrenciler, “Bu kadar sıkı güvenlik önleminin sebebi ne?” diye sordular. Bir öğrencinin, dikkat çeken Rektör Elmas’a attığı Tweette, “SAÜ güvenlik güçleri öğrencilere şiddet mi uyguluyor?” sorusunu gündeme getirdi. Sözkonusu, öğrenci Tweetinde, “Nasıl bir akıl gerektiriyor, inmeyene şiddet uygulamak da cabası… Bravo, süper ötesi. Güvenlikten bizi kim koruyacak?” diye yazdı.

Rektör Elmas’a atılanşikayet Tweetlerinden bazıları şöyle;

“Bana üniversite girişten inip binama kadar yürümem gerekliliğinin tek mantıki açıklamasını yapar mısınız, kimi kime şikayet etmeli?”

“Nasıl bir akıl gerektiriyor? İnmeyene şiddet uygulamak da cabası. Bravo, süper ötesi. Güvenlikten bizi kim koruyacak?”

“Üniversite girişten indirilip, tek tek kimliklerinize bakılsın, sonra da hadi burdan yürüyerek binanıza gidersiniz demek…”

“Bu kadar sıkı güvenlik önleminin sebebi nedir?”

“Hocam kimlik kontrolü yapılıyor, iyi de bari yürütmeyin girişten itibaren…”

“Nasıl ki bir baba evlatlarını girişte indirip yürütür? Aklım almıyor hocam.”

“Hocam bu güvenlik durumu nedir acaba? Kapıdan aramalar nedeni ile dolmuşlar boş geçiriliyor, yürüyoruz, sebep nedir?”

Bu arada, sıkı güvenlik uygulamasıyla ilgili üniversiteden bir açıklama yapılmadı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.