Satrançla dolu 2 hafta başlıyor

Satrançla dolu 2 hafta başlıyor

Satranç 1. Ligi ve Kulüpler Satranç Şampiyonası bugün Konya’da başlıyor. Bir hafta sürecek bu organizasyonların ardından Yıldızlar Türkiye Şampiyonası da yine Konya’da yapılacak

Türkiye Satranç Federasyonu 2014 yılı faaliyet programında yer alan ' Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası'  ve Satranç 1.Ligi maçları bugün Rixos Otel’de yapılacak  açılış töreni ile başlayacak ve bir hafta sürecek Kulüpler şampiyonasında 51, 1. Lig müsabakalarında ise 24 takımı mücadele edeceği büyük organizasyona 2bini aşkın sporcu katılacak. Kulüpler Türkiye Şampiyonasında Konya’yı Erkinspor  temsil ederken 1.Ligde Konya takımı bulunmuyor.

YILDIZLAR TÜRKİYE ŞAMPİYONASI DA KONYA’DA

Organizasyonla ilgili bilgi veren Satranç İl Temsilcisi Hasan Onat, satranç adına büyük 2 organizasyona ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Onat 30 Haziran 6 Temmuz tarihinde de Yıldızlar Türkiye Satranç Şampiyonun Konya’da yapılacağının altını çizdi. Onat, “ Konyalı Satranç severler bu güzel organizasyonları yerinde izleme fırsatı bulacak. Konya’nın tanıtımı ve satranç sporu adına çok önemli organizasyonlar olacak. Yaklaşık 2 bin kişi bu organizasyonlar için Konya’ya gelecek.Bu  2 bin kişi konaklama, yeme içme, ve alışveriş yaparak Konya ekonomisine katkıda bulunacak. Bununla birlikte bir çok yabancı sporcu da Konya’ya gelecek. Bu organizasyonlar Konya’nın tanıtımına çok büyük katkı sağlayacaktır. Konyalı satranç severleri bu organizasyonları takip etmeleri için Rixos Otel’e bekliyoruz. Yapılacak müsabakalar sonunda 1. Ligde mücadele eden ve ilk 3 sırayı alan takımlar Satranç Süper Ligine yükselecek. Kulüpler Türkiye Şampiyonasında ise yine ilk 3 sırayı alan takımlar Satranç 1. Ligine yükselecek.” diye konuştu.

Onat, bu büyük iki organizasyonun ardından Yıldızlar Türkiye Şampiyonasının da Konya’da yapılacağını söyledi.  Hasan Onat, “ Yıldızlar Satranç şampiyonasına yaklaşık 300 sporcu katılacak. Konya bu organizasyonlarla birlikte satrançla dolu 2 hafta geçirecek. Yıldızlar Satranç şampiyonasında Konya’dan 10 sporcu mücadele edecek. Ancak bu sayı daha da artabilir” diye konuştu.

FERHAT TÜRKOĞLU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.