Satranç heyecanı devam ediyor

Satranç heyecanı devam ediyor

Konya Rixos Otel’de yapılan Türkiye İş Bankası Satranç Ligi müsabakaları tüm hızıyla sürerken bugün ise Kulüplerarası Satranç Türkiye Şampiyonası başlayacak.

Konya 19 Mayıs Spor Salonu’nda yapılacak şampiyonaya yoğun bir katılımın olduğu bildirildi. Bu sene final grubunda, doğrudan katılma hakkı olan kulüplerle birlikte toplam 54 kulüp, yaklaşık 1000 sporcu ile yarışlarda mücadele edecek. Konya yapılan bu organizasyonlarıyla satranç severlere adeta bir şölen yaşatıyor. Organizasyonların Konya’da yapılmasının büyük bir mutluluk olduğunu söyleyen Satranç İl Temsilcisi Hasan Güven şampiyonanın problemsiz bir şekilde devam ettiğini ifade etti. Güven, “ Konya’da adeta bir satranç şöleni yaşanıyor. Türkiye İş Bankası Satranç Ligi müsabakaları Rixos otelde yapılırken, Kulüplerarası Satranç Türkiye Şampiyonası ise Kampus 19 Mayıs Spor Salonu’nda başlayacak. Şampiyonaya final grubunda, doğrudan katılma hakkı olan kulüplerle birlikte toplam 54 kulüp, yaklaşık 1000sporcu katılacak. 8 Temmuza kadar Konyalı satranç severler çok güzel ve çekişmeli maçlar izleme fırsatı bulacaklar. Bu organizasyonları sorunsuz tamamladığımız takdire ilerleyen yıllarda uluslar arası organizasyonlara ev sahipliği yapma hakkı elde ederiz. Konya’da satranca büyük bir ilgi var. Bu ilgi giderek de büyüyor. Biz de temsilcilik olarak bu ilgiye yapacağımız organizasyonlarla karşılık vermek istiyoruz. Çalışmalarımız sürüyor. Ayrıca tüm satranç severleri Türkiye Şampiyonası maçlarına bekliyoruz” diye konuştu.

Konya Rixos Otel’de yapılan Türkiye İş Bankası Satranç Ligi müsabakaları ile birlikte bugün ise Kulüplerarası Satranç Türkiye Şampiyonası başlayacak. Müsabakalar Konya 19 Mayıs Spor Salonu’nda yapılacak. İki organizasyonda 8 Temmuz tarihinde sona erecek.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.