Satranç heyecanı başladı

Satranç heyecanı başladı

Türkiye Bayanlar Satranç Şampiyonası dün oynanan ilk müsabakalarla Rixos Otelde başladı. Ukrayna, Rusya, İspanya gibi ülkelerden gelen sporcuların da katıldığı şampiyonada 60 sporcu mücadele ediyor

Türkiye Satranç Federasyonu’nun Arzum Ev Eşyaları’nın sponsorluğunda Konya’da gerçekleştirdiği Bayanlar Türkiye Satranç Turnuvası başladı. Rixos Otel’de gerçekleştirilen turnuvada Türkiye genelinden ve Ukrayna, Rusya, İspanya gibi ülkelerden gelen bayan sporcular da katıldı.

Türkiye Bayanlar Satranç Turnuvasına misafir olarak katılan Türkiye Satranç Turnuvası Başkanı Tahsin Aktar, Türkiye’de yeni gelişmekte olan satranç sporunun verilen desteklerle daha iyi bir konuma getirilebileceğini ifade etti. Satranç sporu ile ilgilenenlerin her geçen gün arttığını dile getiren Tahsin Aktar, verilen desteklerle Türkiye’nin satranç sporunda dünyada sözü edilen ülkeler arasında yer alacağını belirtti. Özellikle gençlerin satranç sporuna büyük ilgi gösterdiğini ve bu ilginin de kendilerini memnun ettiğini dile getiren Aktar, yarışmacılara başarılar diledi.
Turnuvaya katılan misafirlerden Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhittin Yıldız da, satranç sporunun önemine değinerek, turnuvanın Konya’da düzenlenmesini sağlayan Arzum Elektrikli Ev Aletleri yetkililerine teşekkür etti. Satranç sporunun diğer spor dallarından farklı olarak, vücuttan ziyade beyin ile oynandığını ve seyircisiz yapılan tek spor müsabakası olduğunu kaydeden Muhittin Yıldız, “Yediden yetmişe herkes, satranç oyununu oynayarak beyin fırtınası gerçekleştirebilir. Satranç, diğer spor dallarından farklıdır. Özellikle çocukların gelişme döneminde zekalarının daha gelişmiş olması açısından satranç sporu büyük bir öneme sahiptir. Turnuvanın Konya’da gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından 60 sporcunun katıldığı satranç turnuvası başladı. Sporcuların birbirilerini eleyerek birinci olmak için kıyasıya yarıştığı müsabakaların 14 Temmuz’da son bulacağı bildirildi. Her sporcunun 9 müsabaka yapacağı şampiyonada Arzum Türkiye şampiyonuna bin 500 TL değerinde 8 parçadan oluşan hediye seti, 2.’sine bin TL değerinde 6 parçadan oluşan hediye seti, 3. olan sporcuya ise 750 TL değerinde 6 parçadan oluşan hediye seti ile birlikte para ödüllerinin verileceği açıklandı. Ayrıca, her sporcunun 9 müsabaka yapacağı şampiyonada ilk üç dışında yer alan on sporcuya ise farklı hediyeler verileceği bildirildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.