Sarısoy: Afyonkarahisar’da Mülteci Sayısı Her Geçen Gün Artıyor

Sarısoy: Afyonkarahisar’da Mülteci Sayısı Her Geçen Gün Artıyor

Afyonkarahisar’da mültecilerin sayısı 2 bin 500’ü aştı. Ülkelerinde yaşadıkları sorunlardan kurtulmak ve hayatta kalma mücadelesi vermek için Türkiye’yi tercih eden sığınmacı ve mültecilerin sayısının önümüzdeki günlerde 3 bini...

Afyonkarahisar’da mültecilerin sayısı 2 bin 500’ü aştı. Ülkelerinde yaşadıkları sorunlardan kurtulmak ve hayatta kalma mücadelesi vermek için Türkiye’yi tercih eden sığınmacı ve mültecilerin sayısının önümüzdeki günlerde 3 bini de aşması bekleniyor.

    Sığınmacılar Göçmenler Yardımlaşma Derneği İl Temsilcisi Burak Sarısoy, kentte Irak, Afgan, İran ve Somalili ve Suriyeli mültecilerin yaşadığını söyledi. Sarısoy, Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi kayıtlarına göre kentte yaklaşık 2 bin 500 civarında mülteci yaşadığını belirtti. Bu sayının dışında kayıtlı olup da firari olan mültecilerin, hiç kayıt yaptırmamış olan kaçak olarak yaşayanlarında olduğunu ifade eden Sarısoy, bunların net olarak bilemediklerini anlattı. Sarısoy, yeni sığınmacı ve mültecilerle birlikte sayının 3 bin civarını bulacağını tahmin ettiklerini dile getirdi.

    Burak Sarısoy, Afyonkarahisar’da yaşayan bu insanların maddi imkansızlıklarla mücadele verdiğini kaydetti. Sarısoy, sığınmacı ve mültecilerin karşılaştıkları en önemli sorunun yeterli derecede yardım alamamak olduğunu belirtti. Sarısoy, "Sığınmacı ve mültecilere aylık 150 ile 200 lira arasında para yardımı yapılıyor. Bunun dışında da SYDV’den 300-500 lira tutarında ihtiyaçları karşılanıyor. Kamuoyunda mültecilerin devlet kaynaklarından asgari ücret aldıkları BM’den para yardımı aldıkları ve ekonomik olarak çok rahat oldukları yönünde yorumlar yapılıyor. Mültecilerin konut kiraları, elektrik, su giderleri aldıkları yardımdan daha fazladır." dedi.

    Çalışma izinlerinin bir çoğunun olmadığını yada işverenin kabul etmediğini ifade eden Sarısoy, son 2 aydır gelen sığınmacı ve mültecilere Emniyet Müdürlüğü tarafından yabancı kimlik numarası verilmediğini, bu nedenle de genel sağlık sigortası kapsamına alınmadıklarını kaydetti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.