Sarıkamış Şehitlerini Türkiye Gündemine Taşıyan Sönmez'e Silahlı Saldırı (2)

Sarıkamış Şehitlerini Türkiye Gündemine Taşıyan Sönmez'e Silahlı Saldırı (2)

Erzurum'un Narman ilçesi Çimenli köyünde Sarıkamış Harekatı sırasında şehit olanları anmak için organize edilen "Sarıkamış Şehitlerini Anma ve Top Yolu Yürüyüşü" tamamlandı. Yürüyüşe katılan Sarıkamış Dayanışma Grubu Başkanı...

Erzurum'un Narman ilçesi Çimenli köyünde Sarıkamış Harekatı sırasında şehit olanları anmak için organize edilen "Sarıkamış Şehitlerini Anma ve Top Yolu Yürüyüşü" tamamlandı. Yürüyüşe katılan Sarıkamış Dayanışma Grubu Başkanı ve Sarıkamış Şehitlerini Türkiye gündemine taşıyan Prof. Dr. Bingür Sönmez'e ilçenin eski AK Partili başkanı İlhan Özbilen silahlı saldırı düzenledi.

Sarıkamış Dayanışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez önderliğinde, AKUT gönüllüleri ve askerlerin de aralarında bulunduğu 70 kişilik grup, Erzurum'un Narman ilçesi Çimenli köyünde 3 gün önce başlayan 70 kilometrelik yürüyüşü, Şenkaya ilçesinin Gaziler köyü şehitlik anıtında düzenlenen törenle tamamladı. Törende Prof. Dr. Bingür Sönmez, yaptığı konuşmada, 1914-1915 yıllarında 29'uncu tümenin Narman'ın çimenli köyünden başlayıp 65 kilometre yürüyerek Sarıkamış'a geldiği yürüyüşü sembolize etmek amacıyla bir araya geldiklerini söyledi.

AKUT Erzurum Grup Sorumlusu Bünyamin Akbulut ise "Yürüdüğümüz yol basit bir yol değil. Türkiye'de herkesin, her dağcının, her insanın yürüyebileceği bir yol değil. En azından burada ikmal sıkıntısı var, su sıkıntısı var. Ama bütün bunlara rağmen gayet keyifli ve güzel bir yürüyüş oldu." dedi.

Tören sonrası Sarıkamış ilçe merkezi Gaziler Meydanı'nda beraberinde Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy ve arkadaşları ile yürüyüşe çıkan Prof. Dr. Bingür Sönmez'e silahlı saldırı düzenlendi. Uğradığı silahlı saldırıda yaralanan ünlü kalp ve damar cerrahı Prof. Dr. Sönmez, Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yapılan müdahale sonrası şuurunun açık olduğu, sol kolunun uyluk iç yüzeyinde ve sol kol iç yüzeyde hasar oluştuğu belirtildi.

Kars Valisi Günay Özdemir, "Allah'a şükür sağlığı yerinde, herhangi bir hayati tehlikesi yok." dedi. Vali Özdemir, saldırı hakkında şu bilgileri verdi: "Allah'a şükür sağlığı yerinde, herhangi bir hayati tehlikesi yok. Bu şekilde atlatmasından dolayı şükrediyoruz. Ciddi bir problem olmadan atlatması bizi bir noktada sevindirdi. Zanlı şu anda gözetim altında ve ifadesi alınıyor. Zanlı ise eski Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen. Biz burada bütün tetkikleri yaptık. Ne tür tedbir alınacaksa her türlü tedbiri aldık. Şu anda burada yapacağımız bütün işlemleri yaptık. Kendisinin İstanbul'daki hastaneye gitmesi konusunda talepleri oldu. Biz de İstanbul'a gitmesi konusunda kendilerine yardımcı oluyoruz."

AK PARTİLİ ESKİ BAŞKAN GÖZ ALTINA ALINDI

Olay sonrası eski Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen gözaltına alındı. AK Partili eski Başkan Özbilen yanında yeğeni olduğu belirtilen kişiyle Prof. Dr. Sönmez'in bulunduğu kalabalığa 'Bingür' diye bağırdı. Prof. Dr. Sönmez'i yakından tanıyan ve Sarıkamış Şehitleri Anma Etkinlikleri nedeniyle aralarında sürtüşme olduğu dile getirilen eski Başkan İlhan Özbilen, iddiaya göre tabanca ile peş peşe ateş etmeye başladı. Prof. Dr. Sönmez'in yanında bulunanların, saldırganın üzerine atlaması ile daha fazla ateş edemeyen saldırgan olay yerinden kaçmaya çalıştı. Çevredekilerin duyarlı davranmasıyla zanlılar yakalandı.

Özbilen ile yeğeni, olay yerine gelen güvenlik görevlileri tarafından gözaltına alınarak Sarıkamış Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Olayı şaşkınlık içinde izlediklerini anlatan AKUT'un Erzurum Temsilcisi Bünyamin Akbulut, "Sarıkamış ilçe merkezinde yürüyorduk ve kalabalıktık. Sarıkamış Şehitliği'ni ziyaret edecektik. Belediye Başkanı Göksal Toksoy yanımızdaydı. Eski belediye başkanı olduğunu söyledikleri kişi geldi, 'Bingür' diye seslendi, sonra ateş etti. Film izler gibi hepimiz şaşkınlıkla izledik. Sonra Bingür Hoca'nın yaralandığını görünce olayın önemini kavradık. Hemen gönüllüler saldırganı yakaladı."

Mevcut Başkan Göksal Toksoy, Sarıkamış Dayanışma Grubu üyeleri ile birlikte yürüdükleri sırada olayın meydana geldiğini söyledi. Başkan Toksoy, "Ateş edildi, hocamız yere düştü ve ateş edenler orada bulunanlar tarafından yakalandı. Vuran kişi, İlhan Bey'di. Kameralar o sırada kayıttaydı. Ben de Bingür Bey'le beraber hastaneye geldim. Kanı durdurdular. Hayati tehlikesi yok. Üzücü bir olay. Hala şoktayım." dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.