Sarayönüspor üzüldü

Sarayönüspor üzüldü

Terfi maçlarında Niğde’ye penaltılarla boyun eğen Sarayönü Belediyespor, moralsiz döndü. Antrenör Niyazi Kart, eldeki kısıtlı kadro ile Sarayönü’nün geldiği noktanın büyük bir başarı olduğunu söyledi

TFF 3. Lig'e terfi maçlarına katılan Sarayönü Belediyespor’da elenmenin üzüntüsü yaşanıyor. Ankara etabında oynanan yarı final karşılaşmasında Niğde Belediyespor, normal süresi 1-1 biten karşılaşmada penaltılarla 5-4 mağlup olan Yeşil-Siyahlılar Konya’ya üzüntülü döndü. Gruplarda çok iyi bir futbol ortaya koyan ancak hedefine ulaşamayan Sarayönü Belediyespor’da 3.lig hayallerini seneye bıraktı.

Niğde Belediyespor maçına oldukça iyi başlayan Sarayönü, 12. dakikada Tayyar’ın attığı golle öne geçti ve moral buldu. Bundan sonraki dakikalarda gol yollarında büyük şanssızlıklar yaşayan yeşil-siyahlılar aradaki farkı artırmayı başaramadı ve İkinci yarının henüz başında yediği şok bir golle maçta eşitliğin sağlanmasını engelleyemedi. Maç bu skora sona ererken Sarayönü uzatma dakikalarında da isteği futbolu ortaya koyamadı ve maç penaltı atışlarına gitti. Tayyar ev Hakan ile 2 penaltı vuruşandan yararlanamayan Sarayönü final şansını 5-4’lük skorla yitirmiş oldu. Niğde Belediyespor ile Anamur Belediyespor, Bugün Ankara etabını şampiyon tamamlamak ve üst tura yükselmek için karşılaşacak.
Ankara’da oynanan terfi maçlarını ve Niğde maçını değerlendiren Sarayönü Belediyespor Teknik Direktörü Niyazi Kart, genç bir takım olduklarını ve gruplarda çok iyi mücadele ettiklerini söyledi. 3.Lige yükselme maçlarında kendilerini zor rakiplerin beklediğini bildiklerini dile getiren Kart; “Niğde karşısında ilk yarı iyi bir futbol ortaya koyduk. İkinci yarı defansımızın hatasından şok bir gol yedik. Bunun getirdiği moral bozukluğundan oyunumuzu sahaya yansıtamadık. İstediğimiz oyunu maçın sonuna kadar ve uzatma dakikalarında da oynayamadık. Aynı durum Niğde içinde geçerli idi çok iyi bir takım değildi ve bir orta alan mücadelesi şeklinde geçen maçta pozisyonlar bulmakta zorlandık. Şanssızlık ile birlikte sonuca gidemedik ve penaltılarda rakibimize boyun eğdik. Sezon başından beri yaşadığımız sıkıntı bu maçta da ortaya çıktı. Genç bir ekibiz ve kısıtlı bir kadroya sahibiz. Oyun esnasında gördüğümüz eksikleri giderme konusunda alternatifli bir kadroya sahip olmadığımız için oyuna müdahale edemedik. Çok fazla oyuna dışarıdan etki edemedik. Ayrıca maçın hakeminin çok kritik noktalarda taraflı düdükleri vardı. Buda oyunun gidişatını bizim açımızdan olumsuz yönde etkiledi. Sarayönüspor için gelinen bu nokta büyük bir başarıdır. Kısıtlı bir kadro ile çok başarılı maçlar çıkardık ancak kısmet değilmiş. Önümüzdeki sezon inşallah Sarayönü Belediyespor 3.lige adını yazdıracaktır” diye konuştu.
Karşılaşmanın sona ermesiyle birlikte Niğde Belediyesporlu teknik heyet ve futbolcular büyük sevinç yaşadı. Niğde Belediyespor Başkanı İdris Bayram, finale yükselen oyuncularını tebrik ederek, "Buraya zorluklar içinde geldik. Bizi normalde TFF 3. Lig'e rahatlıkla taşıyacak 9 futbolcumuz takımı terk etti. Buradaki oyuncularımızla gurur duyuyoruz. Bu galibiyeti İtalya'da bulanan belediye başkanımıza hediye ediyoruz" dedi. Niğde Belediyespor Teknik Direktörü Kamil Erkek de, büyük mutluluk yaşadıklarını ifade ederek, final maçından da galibiyetle ayrılmak istediklerini belirtti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.