Sarayönü'nde altyapı ilgisiz

Sarayönü'nde altyapı ilgisiz

Bölgesel Amatör Lig 5. grupta mücadele eden temsilcimiz Sarayönü Belediyespor altyapıya gerekli önemi vermiyor.

Bölgesel Amatör Lig 5. grupta mücadele eden temsilcimiz Sarayönü Belediyespor altyapıya gerekli önemi vermiyor. Bölgesel Ligde şampiyonluğa oynayan ve son olarak takımın başına Konyaspor'un eski futbolcuları Faruk Temel ve Zafer Demir'i getiren yeşil-siyahlı ekibin U19 takımı maçlara çıkmadığı için ligden ihraç edildi. Kulüp Başkanı Mehmet Güney'in, “Biz amatör bir kulübüz” demeciyle altyapıda yaşanan olayların birbiriyle örtüşmemesi spor kamuoyunda üzüntüyle karşılandı. Aynı ligde mücadele eden diğer Konya takımları Selçuklu Belediyespor ve Çatalhöyük Çumra Belediyespor'un alt yapının her kategorisinde takımı bulunurken Sarayönü Belediyespor'un Hiçbir kategoride takımı bulunmuyor.

Sarayönü Belediyespor'un U19 Ligine de Bölgesel Amatör Ligine katılma şartı olduğundan dolayı katıldığı ifade ediliyor. Bölgesel Amatör Ligde mücadele eden diğer temsilcilerimiz Selçuklu Belediyespor ve Çatalhöyük Çumra Belediyespor'un altyapıları  bütün kategorilerde mücadele vermeye çalışıyor. Bu ekiplerin alt yapıları Türkiye Şampiyonaları Grup maçlarında Konya'yı temsil etme şansı elde ederken Sarayönü Belediyespor alt yapıda Hiçbir varlık gösteremedi. Sezon başında  U17 Ligine de katılan Sarayönü Belediyespor maçlara çıkmadığı için bu ligden de ihraç edildi. Aynı şekilde U15 takımları da maçlara çıkmadığı için ligden ihraç edildi. Sarayönü Belediyespor ile aynı ligde mücadele eden Selçuklu Belediyespor'un U15 ve U17 takımları ise Konya şampiyonu olarak Türkiye Şampiyonasına gitme hakkı elde etti.
U19 takımı ise halen Süper Grupta mücadelesini sürdürüyor. Çatalhöyük Çumra Belediyespor'un U15 takımı ise mücadele ettiği A Grubunu 3. sırada tamamladı. Kırmızı-yeşilli ekip 10 maçta 5 galibiyet 5 beraberlik aldı ve tüm maçlarına çıktı. U17 liginde ise B grubunda mücadele eden Çatalhöyük Çumra Belediyespor B grubunu 3. olarak tamamladı. Grupta 10 maç oynayan Çumra ekibi tüm maçlarına çıkarken 6 galibiyet 1 beraberlik 3 yenilgi aldı. Sarayönü Belediyespor'un takımları ise maçlara çıkmadıkları için liglerden ihraç edildi. Selçuklu Belediyespor ve Çatalhöyük Çumra Belediyespor'un A takımlarında alt yapılarından bir çok oyuncu bulunurken Sarayönü Belediyespor A takımında alt yapıdan oyuncu bulunmuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.