Sanovel’e Amerika’dan İlaç Patenti

Sanovel’e Amerika’dan İlaç Patenti

Toksöz Holding bünyesinde bulunan Sanovel’in mide hastalıklarının tedavisi için geliştirdiği 3 ilaç formülasyonu ile epilepsi tedavisi için geliştirdiği bir ilaç formülasyonu, Amerika Patent Ofisi’nden patent aldı.

Toksöz Holding bünyesinde bulunan Sanovel’in mide hastalıklarının tedavisi için geliştirdiği 3 ilaç formülasyonu ile epilepsi tedavisi için geliştirdiği bir ilaç formülasyonu, Amerika Patent Ofisi’nden patent aldı. Firma, bu formülasyonlar için 2033’e dek koruma hakkı da elde etti.


Epilepsi tedavisi için geliştirdiği formülasyon ile Avrupa Patent Sistemi’nden onay alan Sanovel, Ar-Ge’ye her sene 15 milyon dolar ayırıyor.




Toksöz Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Toksöz, “Türkiye ilaç sektörünün dünyada hak ettiği yere gelmesi için patent başvuru sayısının artması önemli. Sanovel olarak bu yolda önemli bir aşama kat edip Amerika Patent Ofisi’nden patent ve 2033’e kadar koruma hakkı alan ilk Türkiye ilaç firması olduk. Bu başarıdan, ülkemiz ve ilaç sektörü adına mutluluk ve gurur duyuyoruz” dedi.

Ar-Ge faaliyetlerine önem verdiklerini belirten Toksöz, şöyle devam etti:

“Geçenlerde Ar-Ge merkezimize de onay aldık. Yakında 100 elemandan teşekkül eden Ar-Ge ekibimizle yeni formülasyonlar yaratmaya devam ederek, inovatif ürün yelpazemizi genişletmeyi hedefliyoruz. 2003’ten bu yana geliştirdiğimiz formülasyonlar için ulusal ve uluslararası 400’e yakın patent başvurusunda bulunduk ve 70’i aşkın onay aldık. Diğer başvurularımızın ise değerlendirilmesi devam ediyor. Avrupa Patent Ofisi farmasötik başvuru sıralamasında 2011’de 14. idik. 2013’te yaptığımız 127 başvuru ile bu sıralamada ilk 10 arasında yer almayı bekliyoruz. “


Sanovel’in ulusal ve uluslararası 400’e yakın patent başvurusu bulunuyor.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.