Şanlıurfa'da Poşet Dolusu Oy Pusulası Ele Geçirildi, 7 Kişi Gözaltında

Şanlıurfa'da Poşet Dolusu Oy Pusulası Ele Geçirildi, 7 Kişi Gözaltında

Şanlıurfa’da Hacı Bektaş Veli Ortaokulu 1183 nolu sandıkta bir kişinin Recep Tayyip Erdoğan basılı bir poşet pusula ile yakalandığı iddia edildi. Konuyla ilgili sahte oy kullandığı iddia edilen 1 kişi ve 6 AK Parti sempatizanı gözaltına...

Şanlıurfa’da Hacı Bektaş Veli Ortaokulu 1183 nolu sandıkta bir kişinin Recep Tayyip Erdoğan basılı bir poşet pusula ile yakalandığı iddia edildi. Konuyla ilgili sahte oy kullandığı iddia edilen 1 kişi ve 6 AK Parti sempatizanı gözaltına alındı.

Şanlıurfa’da Hacı Bektaş Veli Ortaokulu 1183 nolu sandıkta, bir kişinin Recep Tayip Erdoğan basılı bir poşet pusula ile yakalandığı iddia edildi. Görgü tanıklarının ihbarı üzerine çok sayıda polis ekibi okula sevk edildi. Burada HDP, CHP ve AK Partililer arasında gerginlik çıktı. Polis, gerginliği yatıştırdı. Okulda incelemede bulunan polisin, bir poşet sahte oy pusulası ele geçirdiği öğrenildi. Sahte oy kullandığı iddia edilen İbrahim F. gözaltına alındı.

CHP ve HDP il başkanları, bilgi almak için Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube’ye gitti. Bir grup AK Partili ise emniyet dışında bekledi. CHP heyeti, çıkışta basın mensuplarına bilgi verirken, emniyet önünde bekleyen AK Partililerin saldırısına uğradı. CHP’lilerin basına bilgi vermesini engelleyen grup ile CHP’liler arasında kısa sürede büyüyen tartışma üzerine çok sayıda polis olaya müdahale etti. Burada polise mukavemette bulunan 6 AK Partili gözaltına alındı.

'28 SAHTE PUSULA VARDI'

Sahte oy pusulalarının ele geçirildiği okula gelen DBP Haliliye İlçe Başkanı Avukat Hidayet Enmek, 28 sahte oy pusulasının yakalandığını söyledi. Enmek, "Recep Tayyip Erdoğan mühürü basılı pusulaları perde arkasında zarflara yerleştirirken CHP sandık kurulu üyesi tarafından fark edildi ve yakalandı. Bizim görevli arkadaşlar durumu polise intikal ettirdi. 28 pusula ele geçirilmiş. Şahıs gözaltına alındı." dedi.

Sahte oy pusulalarına şahitlik eden CHP il yöneticilerinden İbrahim Halil Öztürk ise yemek dağıttığı sırada olayın yaşandığını ve gözaltı işleminden sonra polisin bir poşet dolusu pusula ile okuldan çıkarıldığını söyledi.

BASININ GÖRÜNTÜ ALMASI ENGELLENDİ

Öztürk, "Sandık görevlilerine öğle yemeğini götürürken yeğenlerimden birisi hazır oyları birinin elinde gördü. O sırada polislerin bir kişiyi yakaladığını gördüm. Polis, elinde bir poşetle aşağı indi. Basının bunları görüntülemesi engellendi." diye konuştu.

CHP İl Başkanı Aziz Aydın demokrasi vurgusu yaptı. İktidar partisini saldırılarla suçlayan Aydın, "Demokrasinin gereği neyse o olsun. Kim kazanırsa kazansın, cumhurbaşkanımızdır. Ama hırsızlıklarla, sıkıntılarla, millete saldırmakla milleti kışkırtmakla hiçbir demokraside yoktur. Herkesi sağduyuya çağırıyorum." ifadelerine yer verdi.

Sahte oy pusulaları ile gözaltına alınan İbrahim F.’nin emniyetteki sorgusu devam ediyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.