Şanlıurfa'da, Hizmet Alamayan 2 Köy Seçimi Boykot Etti

Şanlıurfa'da, Hizmet Alamayan 2 Köy Seçimi Boykot Etti

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine bağlı iki köy hükümetten hizmet alamadığı için cumhurbaşkanı seçimini boykot etti. "Bir musluktan 3 köy su içiyor" diyen köylüler, hükümet yetkililerinden hizmet almadan sandığa gitmeyeceklerini söylüyor....

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine bağlı iki köy hükümetten hizmet alamadığı için cumhurbaşkanı seçimini boykot etti. "Bir musluktan 3 köy su içiyor" diyen köylüler, hükümet yetkililerinden hizmet almadan sandığa gitmeyeceklerini söylüyor.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine bağlı 670 seçmenlik Kapıkaya köyü ile 207 seçmenli Sımaklı köyü hizmet alamadıkları gerekçesi ile Cumhurbaşkanlığı seçimini boykot etti. Yerel seçimlerden hemen önce başlatılan hizmetlerin ise seçim sonrası beklenen oy alınmadığı için yarıda bırakıldığı ileri sürülüyor.

"1 MUSLUKTAN 3 KÖY SU İÇİYOR"

Sımaklı köyü sakinleri hizmet alamamaktan yakınıyor. Köy sakini Hikmet İmran, köyün yol, elektrik ve su sorunu olduğunu ifade etti. Bir musluk su ile yakın 3 köyün beslendiğini dile getiren İmran, yıllardır söz verilmesine rağmen su ihtiyacının giderilmediğini ifade ediyor. Köyün hizmet alamadığı için topluca seçimi boykot ettiğini aktaran İmran, 207 seçmenli köyde kimsenin oy kullanmadığını kaydetti. İmran, hizmet gelmemesi durumunda önümüzdeki seçimlerde de kimsenin oy kullanmayacağını sözlerine ekledi. Seçimi boykot eden ilçenin diğer köyü ise beldeden mahalleye dönüşen Kapıkaya Mahallesi. 670 seçmenli Kapıkaya köyü de yerel seçim öncesi sorunların giderileceğine dair söz alındığını ancak daha sonra hiçbir hizmetin getirilmediğini belirtiyor.

AK PARTİ YEREL SEÇİMDE BEKLEDİĞİ OYU ALAMAYINCA BAŞLANAN YOL İNŞAATI DURDU

Kapıkaya köyü sakinleri yerel seçim öncesi milletvekillerinden hizmet sözü aldıklarını belirtiyor. Köylüler seçimden hemen önce beton yapılacak yol için tellerin döşendiğini ancak beklenen oy çıkmaması sonucu seçimden sonraki gün döşenen tellerin geri alındığını ileri sürüyor. Kapıkaya belde olduğu dönemde AKP belde yönetim kurulunda yer alan Köy sakini Abdurrahman Başaran, "Yerel seçimlerden önce partimizin milletvekilleri köyümüze geldi. Sorunları dile getirdik. Söz verdiler. Bizde verilen sözler üzerine köylüden oy istedik. Seçimden hemen önce ihale yapıldığını söyleyip beton yapılacak köy yolumuza beton altı teller döşendi. Ancak seçimden sonra beklenen oy gelmeyince seçimden hemen sonra teller geri alındı. Farklı bir yolda kullanıldı. Biz de partili olarak köye karşı mahcup olduk. Şimdi yine hizmet sözü verdiler ancak inandırıcı değil. Bu nedenle bizde seçimi boykot ediyoruz. Köyümüz hizmet alana kadar olacak tüm seçimleri boykot etme kararı aldı." dedi.

KÖYDEKİ EN SON YATIRIM ÖZAL DÖNEMİNDE OLDU

Köyün elektrik, su, sağlık ocağı ve yol sorunu olduğunu belirten Başaran, devletin köyedeki en son yatırımının Rahmetli Turgut Özal döneminde olduğunu belirterek şunları ifade etti: "Köydeki elektrik telleri Özal döneminde yapılmış, o kadar aşağı inmişki neredeyse boyumuz yetişiyor. Sağlık ocağı için söz aldık. Sonuç yok." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.