Sandy'de Zarar Gören Hastanelere 1,6 Milyar Dolarlık Yeni Ödenek

Sandy'de Zarar Gören Hastanelere 1,6 Milyar Dolarlık Yeni Ödenek

Federal Acil Yönetim Ajansı (FEMA), Sandy Kasırgası'ndan zarar gören New York hastaneleri için 1,6 milyar dolarlık ödenek ayırdı. Ödenek New York Belediye Başkanı Bill de Blasio ile Senatör Charles Schumer tarafından kamuoyuna duyuruldu.FEMA’nın...

Federal Acil Yönetim Ajansı (FEMA), Sandy Kasırgası'ndan zarar gören New York hastaneleri için 1,6 milyar dolarlık ödenek ayırdı. Ödenek New York Belediye Başkanı Bill de Blasio ile Senatör Charles Schumer tarafından kamuoyuna duyuruldu.

FEMA’nın yardımı, Sandy'de büyük zarar gören Coney Island, Bellevue, Metropolitan, Coler Goldwater hastaneleri için kullanılacak.

New York Belediye Başkanı de Blasio, hastanelerin New Yorklulara yeniden tam manasıyla hizmet vermesini sağlamayı amaçladıklarını söyledi. De Blasio, FEMA’ya ve Senatör Schumer’e katkılardan dolayı teşekkür etti. New York Valisi Andrew Cuomo ise Sandy’nin büyük zarar verdiği binaların bugün daha sağlam bir şekilde onarıldığını söyledi.

22 Ekim 2012 tarihinde Karayipler’den başlayarak Kanada kıyılarına kadar ulaşan Sandy, New York ve New Jersey eyaletlerinde şiddetlenerek toplam 87 kişinin ölümüne neden olmuştu. Kasırga nedeniyle 650 binden fazla ev ise kullanılmaz hale gelmişti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.