Şan: Yaptırım yok

Şan: Yaptırım yok

Konyaspor Göztepe maçının hazırlıklarına devam ediyor.

Konyaspor Göztepe maçının hazırlıklarına devam ediyor. 58. maddede yapılan değişim ile ilgili açıklamalar yapan Kulüp Başkanı Ahmet Şan, şiddet olaylarına karşın bir ceza ve yaptırımın olmadığını söyledi

 

Konyaspor’da gözler, ligde kalan iki maça çevrildi. Hedef, Göztepe ve Elazığspor maçlarını kazanmak. Adanaspor maçının ardından Pazartesi günü dinlenen yeşil-beyazlılarda Göztepe maçının hazırlıkları Salı günü yapılan antrenmanla başladı. Teknik direktör Osman Özdemir yönetiminde Tatlıcak Tevfik Lav tesislerinde yapılan antrenmana tedavi olan kaptan Erdinç Yavuz katılmazken, Adanaspor maçında sakatlanan M. Abdullah Çoban takımdan ayrı düz koşu yaptı. Isınma hareketleriyle başlayan antrenman 15 dakikalık koşu ile devam etti. Daha sonra 2 takıma ayrılan oyuncular pas tekniğine dayalı çift kale maç yaptı. Antrenman 15 dakikalık koşu çalışması ve açma-germe hareketleriyle tamamlandı. Koşu çalışması sırasında üst adalesinde ağrılar hisseden Feyyaz Belen’e buz tedavisi uygulandı.

Kartallar dünü ise sabah ve öğleden sonra yaptıkları çift antrenmanla geçirdi. Sabah, salonda iki grup halinde ağırlık ve kuvvet çalışması yapan yeşil-beyazlılar, öğleden sonra da Tatlıcak tesislerinde teknik-taktik çalıştılar. Sabah çalışmasına tedavi olan Abdullah dışında tüm futbolcular katıldı. Konyaspor7da hazırlıklar bugün ve yarında taktik antrenmanlarla devam edecek. Takım, Cumartesi sabah kahvaltısının ardından İzmir’e gidecek.

HASAR RAPORU AÇIKLANDI

Atatürk stadında hasar tespit çalışmaları tamamlandı. Konyaspor’un, Bank Asya 1. Lig’in 32.haftasında Adanaspor ile oynadığı maçta konuk takım taraftarlarının Atatürk stadyumunda kendilerine ayrılan bölümde verdikleri hasarın raporu açıklandı. Karşılaşmanın temsilcileri Selim Şener ve Rıdvan Çalıkuşu tarafından karşılamanın ardından tutulan raporda Adanaspor taraftarlarının 182 plastik koltuğu kırdığı, 10 adet krom tuvalet musluğu, 2 adet pisuvar musluğu ile 2 adet pisuvar ara bölme taşına zarar verdikleri, 1 adet plastik rezervuar takımının kırıldığı ve kullanılamaz hale getirildiği tespit edilerek kayıt altına alındı. 

HUZURUMUZU KAÇIRMAYA KİMSENİN HAKKI YOK

Adanaspor maçında yaşanan olay sonucundan sol gözünü kaybeden Mehmet Öysal adlı taraftarın yaşadıklarını ne şampiyonluğun ne de başka bir şeyin geri getiremeyeceğini söyleyen Kulüp Başkanı Ahmet Şan, artık gereken tedbirlerin tam anlamıyla alınmasını ve bir daha böyle üzücü olayların yaşanmamasını diledi. Adanaspor taraftarları tarafından atılan musluğun gözüne isabet etmesi sol gözünü kaybeden Mehmet Öysal’ı hastanede ziyaret eden Şan ve yöneticiler kendisine geçmiş olsun dileklerini iletti.

Kulüp Başkanı Ahmet Şan, “Adanaspor’a karşı kendi evimizde hiç hesapta olmayan bir yenilgi aldık. Fakat son haftalarda fikstürümüzün zor olduğunu zaten biliyorduk. Taraftarlarımızı üzdük. Kendilerinden özür diliyoruz. Gerçekten çok muhteşem ve Türkiye’ye örnek bir taraftarımız var. Bir kaç münferit olay meydana geldi. Ama kesinlikle hiçbir kimsenin canına kastedilmedi ve yaralanmadı. Mehmet Öysal kardeşimiz taraftarımız bir gözünü kaybetti. Üzüntümüz çok büyük. Biraz önce ziyaret ettik. Kendisine ve ailesine tekrar geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bu olayın vebali gerçekten çok büyük. Bunun hesabını da kimse veremez. Adanaspor taraftarları tarafından lavabolardaki musluklar sökülüyor. Bir parça bizim taraftarlarımıza doğru atılıyor. Ve istenmeyen bir olay neticesinde taraftarımız bir gözünü kaybetti. Bunu ne şampiyonluklar ne de başarılar telafi edebilir. Böyle bir olay bizi gerçekten çok üzdü. Mağlubiyeti unuttuk. Tek düşüncemiz Mehmet Öysal kardeşimizin yaşadığı olayın etkisinden bir an önce kurtulması. Yönetimimiz kendisine elinden geldiği kadar maddi manevi anlamda her türlü fedakarlığı yapacaktır” şeklinde konuştu. 

FUTBOLDAN NEFRET EDER HALE GELDİK

Şan, Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu’nun son toplantısında yaptığı 58. madde değişikliği ve şike olayları hakkında verdiği kararları anlayamadıklarını, ortaya çıkan tabloda futbolun artık bir oyun olmaktan çıktığını üzüntüyle gördüklerini söyledi. Şan, kulübün resmi internet sitesine yaptığı açıklamada, TFF Yönetiminin önemli bir fırsatı yanlış bir kararla elinin tersiyle itip futbolu kaostan kurtaramadığını belirtti. Ahmet Şan’ın konu ile ilgili yaptığı açıklama şöyle;

“Türkiye’de şu an gelinen noktada bir kulüp başkanı olarak bende dahil insanlar futboldan nefret eder hale geldi. Türkiye Futbol Federasyonu’nun aldığı son kararı anlayabilmiş değiliz. Futbolda Süper Final oynanıyor. Oyuncular sahada birbirlerini boğazlıyor. Bunu birilerinin çıkıp izah etmesi gerekiyor. Bu maçlarda o oyuncuların davranışları diğer statlarda da örnek teşkil ediyor. Bir hakem kararına inanılmaz tepkiler veriliyor. Buna rağmen kart gösterilmiyor. Seyircisiz maçlarda şimdi bayanlara ve
çocuklara açıldı. Ceza ve yaptırım yok. Şike sahaya yansımadı deniliyor. Kamu vicdanı diye bir şey var. O kadar tapeler ve klasörler nereye gitti? Eğer bu işler yapanın yanına kar kalacaksa Türk futbolu bugünden itibaren bitmiştir. Şike yapılan bir sezonda Bucaspor, Konyaspor, Kasımpaşa küme düştü. Bu kulüplerin adı hiç geçmiyor. Bu takımların uğradığı zararların telafisi diye bir konu hiç gündeme gelmiyor. Şimdi ceza veriliyor ama suç ortada yok. Bu nasıl iş? Eğer bu zihniyetle gideceksek ne Avrupa’ya
gidelim ne de futbol oynayalım. Bırakalım futbol oynanmasın. Dünyanın en önemli işi mi sanki futbo? Türkiye Futbol Federasyonu’ndan ve karar mercilerinden bu kararlarını tekrar gözden geçirmelerini istiyorum. Bu Türk futbolu için tarihi bir fırsattı. Bu fırsat tepildi.”

SPOR SERVİSİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.