Şan: Futbol ailesi sağduyulu olmalı!

Şan: Futbol ailesi sağduyulu olmalı!

Konyaspor Başkanı Ahmet Şan, son dönemlerde futbol sahalarında yaşanan olaylar, bu olayların karşılıklı yapılan açıklamalarla kamuoyu nezdinde sürdürülmesinin ...

Konyaspor Başkanı Ahmet Şan, son dönemlerde futbol sahalarında yaşanan olaylar, bu olayların karşılıklı yapılan açıklamalarla kamuoyu nezdinde sürdürülmesinin futbola zarar verdiğini, futbolumuzun eski güzel günlerine dönmesi adına final haftalarında futbol ailesinin tüm bireylerini daha sağlıklı ve sağduyulu davranmaya davet ettiklerini söyledi.
Türk futbolunun içerisinde bulunduğu durumdan kurtarılması adına olumlu gelişmeler yaşanması gereken dönemde özellikle son dönemde tasvip edilmeyen ve futbol ailesine yakışmayan davranışların insanları biraz daha futboldan soğutmaya başladığını ifade eden Şan, "Bir kez daha tekrarlıyorum. Futbol dünyanın en önemli meselesi değil. Eski günlerde olduğu gibi insanların rekabet duygusu içerisinde, verilen mücadeleden zevk aldığı ve kaybedenin kazananı alkışladığı sportif bir yarış olarak futbolumuzun yoluna devam etmesi adına yaşanan olumsuzlukların bir an önce sona erdirilmesi gerektiğine inanmaktayız. Bu noktada başta kulüp başkanlarımız olmak üzere bu ailenin içerisinde yer alan herkesi sağduyulu davranmaya davet ediyorum. Her zaman için önce insan ve insana saygı gelir. Futbolu artık yine eskisi gibi bir spor olarak görmemiz gerekir. Yaşananlarla futboldan soğuyan insanların yeniden kazanımı noktasında oynanacak finaller büyük bir fırsat olabilir. Bu noktada finallerin sorunsuz geçmesi, sonuçlar ne olursa olsun sokağa taşmaması, yaşananların geride bırakılması ve yeni beyaz bir sayfa açılması adına yaşayacağımız şu günler büyük bir fırsat niteliğindedir. Bunun için kulüp başkanlarına, teknik adamlara, oyunculara, taraftarlara ve basına çok büyük görevler düşmektedir. Düşünmek dahi istemediğimiz ama yaşanması olası olaylarda futbol ailesinin içerisinde yer alan herkesin sorumluluğunun olacağına inanıyoruz. Kaybeden kazananı takdir etmeli, kazanan da kaybedenin içerisinde bulunduğu durumu göz önünde bulundurarak sevincini gerektiği şekilde yaşamalıdır. Bir kez daha tüm sorumluları daha sağlıklı düşünmeye ve sağduyulu davranmaya davet ediyoruz" derken, son haftalarda takımımız lehine verilmeyen penaltılarla gündeme gelen hakem hatalarını da geride bıraktıklarını ve herkesin açılacak yeni ve beyaz sayfada sorumluluklarını yerine getireceklerine inandığını da sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.