Samsung Firması Avrupa'ya Ucuz Laptop Satışını Azaltacak

Samsung Firması Avrupa'ya Ucuz Laptop Satışını Azaltacak

Güney Kore ve dünyanın akıllı telefon ve tablet bilgisayar piyasasının büyük kısmını elinde tutan Samsung Electronics, Avrupa pazarında ucuz dizüstü bilgisayarların satışını azaltacağını bildirdi. Firma yetkililerinin düzenlediği...

Güney Kore ve dünyanın akıllı telefon ve tablet bilgisayar piyasasının büyük kısmını elinde tutan Samsung Electronics, Avrupa pazarında ucuz dizüstü bilgisayarların satışını azaltacağını bildirdi.

Firma yetkililerinin düzenlediği basın toplantısında yapılan açıklamada, global bilgisayar pazarındaki yavaşlama nedeniyle, Avrupa pazarına sunulan ucuz ATİV ve Chromebook gibi dizüstü bilgisayarların satışının azaltılacağı ifade edildi.

Samsung yetkilisi Lee Min-hee, şirketin Avrupa pazarına daha üstün teknik özellikleri olan tablet bilgisayar ve dizüstü bilgisayarları pazarlamayı amaçladığını belirtti.

Lee, dizüstü bilgisayarın yanı sıra tablet bilgisayar pazarının, son zamanlar büyük ekranlı akıllı telefon pazarı tarafından sıkıştırılmasının bu tür adımı atmalarının nedenlerinden bir olduğunu kaydetti.

Samsung'un bu kararının sadece Avrupa pazarını kapsayacağını belirten Lee Min-hee, dünyanın diğer bölgelerinde bilgisayar pazarından elde ettikleri gelirin şirketin hala toplam gelirinin önemli bölümünü oluşturduğunu belirtti.

Söz konusu pazarla ilgili araştırma yapan IDC şirketinin derlemelerine göre, gelir sıkıntısı yaşayan Samsung firmasının, hala dünya tablet bilgisayarı pazarının yüzde 22'sini elinde tutmaya devam ediyor.

Öte yandan, Samsung'un rakiplerinden Sony firmasının da, 1996'da kurduğu VAIO PC markasını satışa çıkaracağını ve daha çok akıllı telefon ürünlerine odaklanacağını bu yılın başında duyurmuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.