Samsun’dan 140 Ülkeye İhracat Yapan Sampa, Kasiad’da Tecrübelerini Paylaştı

Samsun’dan 140 Ülkeye İhracat Yapan Sampa, Kasiad’da Tecrübelerini Paylaştı

Bir kısmını kendilerinin ürettiği bir kısmını ise başka firmalara ürettirdikleri 30 bin kalem ürünü, dünyanın 140 ülkesine ihraç eden SAMPA Otomotiv Yönetim Kurulu Üyesi Hüsnü Çep, tecrübelerini Karadeniz Sanayici ve İş Adamları Derneği (KASİAD) üyeleri.

Bir kısmını kendilerinin ürettiği bir kısmını ise başka firmalara ürettirdikleri 30 bin kalem ürünü, dünyanın 140 ülkesine ihraç eden SAMPA Otomotiv Yönetim Kurulu Üyesi Hüsnü Çep, tecrübelerini Karadeniz Sanayici ve İş Adamları Derneği (KASİAD) üyeleri ile paylaştı. KASİAD tarafından organize edilen ve 'Sabah Yansımaları' adıyla gelenekselleşen toplantıda konaşan Hüsnü Çep, "Bir ağır vasıtada en az 100 bin parça bulunuyor. Biz ise bunun sadece 10 binini üretiyoruz. Bu alanda daha çok büyük iş var." dedi.

SAMPA Otomotiv Yönetim Kurulu Üyesi Hüsnü Çep, KASİAD eğitim salonunda bir araya gelen Samsunlu iş adamlarına, dünyada ticaretin kaydığı nokta, dış ticarette dikkat edilmesi gereken hususlar ve iç piyasada büyüme yöntemlerinden bahsetti. Firma olarak SAMPA’nın herkes tarafından bilinmesi gereken yönleri olduğunu söyleyen Çep, iki kardeşin zorluklar içinde kurduğu bu firmanın şimdi Samsun’dan 140 ülkeye ihracat yapan, kendi alanında dünyadaki rakipleriyle boy ölçüşebilen bir şirket olduğunU kaydetti.

"Hep gayret ettik, inandığımız değerlerin peşini bırakmadık. Ama ticari kriterleri unutmadan, hayallere dalmadan hareket ettik. Bizim rekabette en büyük avantajımız kendine özgü modelimizdir." diyen Çep, müşterilerine global olarak tüm Avrupa menşeili ağır vasıtalarda 30 bin parça, ile hizmet verdiklerini belirtti. Çep, şöyle dedi: "Bunun yaklaşık 10 bin kadarını kendimiz üretirken, bir kısmını fason ürettirip, geri kalanını ticari olarak satın alıp satıyoruz. Her yıl ürün portföyümüzü toplamda yüzde 20 artırıyoruz. Her sene hedef ciromuza göre belirlediğimiz bir stok seviyesi oluyor. Bu seneki satış hedefimiz 160 milyon TL. Bu seviye için belirlenen stok seviyesi de 30 milyon TL. Yüksek stokla çalışmamız bizim ve rakiplerimizin vazgeçilmez gerçeği. After market sektöründe önemli olan siparişlerin ne kadarının anında karşılanabildiğidir. Biz şu anda siparişlerimizi yüzde 75 karşılayabilir durumdayız."

"SİPARİŞLERİ KARŞILAYAMAZSAN MÜŞTERİ RAKİPLERE KAYAR"

Bu sektörde siparişlerin karşılanamaması durumunda siparişlerin rakiplere kayacağını ifade eden Çep, “Ürettiğimiz ürünlerin yüzde 85'ini ihraç ederken, yüzde 15’lik kısmını ise iç pazara sunuyoruz. Dünya markası olmak için çalışmalar yapmaktayız. Bu hedefimize ulaşmak için 2 senedir üzerinde çalıştığımız Turquality belgemizi sene sonuna kadar almak istiyoruz. Ağustos ayında denetim ile Ar-Ge merkezimizi tasdiklemek istiyoruz. Bu merkez bünyesinde 50 tam zamanlı mühendis kadromuza 4 milyon Euro'luk test cihazları yatırımı ve sektörümüzde teknolojiye yön veren dünya markası bir Samsun firması olmayı hedeflemekteyiz.” dedi.

AR-GE’YE BÜYÜK YATIRIM

“Merkezimiz şu anda 30 proje üzerinde çalışmaktadır. 1 adet patent başvurumuz hazırlanmaktadır. Hazırlıklarını yeni bitirdiğimiz Ar-Ge çalışmaları üzerinde ciddiyetle duruyoruz.” diyen Çep, bu konuda 19 Mayıs Üniversitesi ile ortak çalışmalar yaptıklarını dile getirdi. Sohbette bir iş adamının, “Bu alanda büyüklüğün sınırı nedir?” sorusuna ise Çep, “Bir ağır vasıta en az 100 bin parçanın birleşmesi ile oluşuyor. Biz henüz 10 binini üretebiliyoruz. Farklı markalarda üretimleri de düşünürseniz bu işin büyüklüğü ve daha yapılacak çok iş olduğu ortaya çıkıyor.” cevabını verdi.

SAMPA’NIN HİKAYESİ ÖRNEK OLACAK

KASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Hacıkerimoğlu da yaptığı açıklamada, “Samsun’da vergi rekortmenleri arasında ilk beşe, Türkiye’de ilk beş yüz firma arasına girebilmiş bir firmayı ve onun yönetim kurulu üyesi olan Hüsnü Çep beyi, iş adamlarımızın tecrübe ve bilgi paylaşım programında ağırlamaktan büyük onur duyduk. Özellikle genç iş adamlarımıza yaptığı tavsiyeler çok isabetli idi. SAMPA yöneticilerinin ellerinde valizle, ülke ülke gezerek büyüttükleri bir şirket. Bu çok zor işi, şimdi derneğimiz KASİAD ve üst çatımız TUSKON kolaylaştırdı. Daha organize programlarla alıcıyla satıcıyı bir araya getiren programlar organize ediyoruz. Bu kapsamda iş adamlarımızdan etkinliklerimizi iyi takip edip fırsatları kaçırmamalarını istiyorum.” diye ifade etti.



CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.