Samsun’da zor maç

Samsun’da zor maç

Konyaspor, bugün deplasmanda düşme endişesi yaşayan Samsunspor’a konuk olacak. Saat 14.30’da başlayacak olan karşılaşmayı M.Kamil Abitoğlu yönetecek. Kartal’ın hedefi 3 puanla dönmek

Bank Asya 1. ligde play-off mücadelesi veren Konyaspor, bugün deplasmanda ligde tehlike hattının hemen üzerinde yer alan Samsunspor ile karşı karşıya gelecek. Samsun 19 Mayıs stadındaki maç saat 14.30’da başlayacak ve D-Smart’tan naklen yayınlanacak. Karşılaşmayı

Antalya bölgesi hakemlerinden Mustafa Kamil Abitoğlu yönetecek. Abitoğlu'nun yardımcılıklarını Volkan Akçit ve Cumhur Altay yaparken, maçın dördüncü hakemi Burak Astar.

ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI

Samsunspor’u yenerek play-off vizesini almayı amaçlayan yeşil-beyazlılar, Konya’daki hazırlıklarını tamamlayarak program değişikliği nedeniyle önceki gün karayoluyla Samsun’a giderek büyük Samsunu otelinde kampa girdiler.. Kartallar, son çalışmayı dün öğle saatlerinde yaparak dinlenmeye çekildiler.

KAFİLEDE 20 FUTBOLCU YER ALDI

Konyaspor'un, Samsun kafilesinde 20 oyuncu yer aldı. Buna göre, iki futbolcu karşılaşmayı tribünden izleyecek. Abdulvahid, Uğur Akdemir, Uğur Yanıkdemir ve Koray’ın yer almadığı kafile şu oyunculardan oluştu. Haluk Tanrıseven, Tayfun Türkmen, Ömer Hacısalihoğlu, Ufukhan Bayraktar, Ahmet Görkem Görk, Volkan Koçaloğlu, Ali Dere, Kaue Da Silva, Eray Birniçan, Mehmet Ayaz, Ferdi Başoda, Ramazan Kahya, Zafer Demir, Serhat Akyüz, Niyazi Nayernazlı, Erdal Kılıçaslan, Eser Yağmur, Yusuf Kurtuluş, Umut Kekilli, Mehmet Şen.

CAMİA 3 PUANDA BİRLEŞTİ

Bank Asya 1. ligde ilik iki yansını iyi değerlendiremeyen ve Süper lig umutlarını play-off’a taşıyan Kartallar, Samsunspor’u yenmeleri halinde hedefe ulaşacaklar.. Bu nedenle, Konyaspor’da planlar galibiyet üzerine yapıldı. Yeşil-beyazlı yönetici ve teknik adamlar umutlu konuştular ve “3 puanla döneceğiz” şeklinde konuştular. Konyaspor, Samsunu maçına muhtemelen şu 11 ile çıkacak: Haluk- Ufukhan- Ömer, Görkem, Volkan, Da Silva (Ramazan)- Erdal, Zafer, Mehmet Ayaz- Ferdi, Eser (Yusuf)..

SAMSUNSPOR İLE 15. SINAV

Konyaspor ile Samsunuspor, bugün 15. maça çıkacak. 4 sezon aradan sonra 2009-2010 sezonunda bu kez Bank Asya 1. Lig'in ilk yarısında Konya’da karşı karşıya gelen Samsunspor ile Konyaspor arasında bugüne kadar oynanan 14 maçta yeşil-beyazlı ekibin, rakibine karşı 8-3 üstünlüğü bulunuyor. Konyaspor ile Samsunspor arasındaki rekabet 1988-89 sezonunda oynanan ve Kartal’ın 1-0 ve 3-0'lık skorlarla kazandığı maçlarla başladı. 1989-90 ve 1991-92 sezonlarında oynanan 4 maçtan 2'sini Konyaspor, 2'sini de Samsunspor kazandı. Kartallar, 10 sezon aradan sonra yeniden Süper Lig'e yükseldiği 2003-2004 sezonunda Konya'da 0-0 sona eren, Samsun deplasmanda 3-2 kazandıkları maçla yeniden başlayan rekabette rakibini açık ara geride bıraktı. 2004-2005 sezonunda oynanan maçlar Samsun'da 1-1 berabere biterken, Konya'da ise 3-0 Konyaspor’un galibiyetimizle sonuçlandı.

KONYASPOR’DAN 8 GALİBİYET

Takımlar, 2005-2006 sezonunda ise ikisi lig, biri kupa olmak üzere 3 maçta karşı karşıya geldiler. Ligde oynanan maçlardan ilkini Konyaspor Konya'da 4-2 kazanırken, Samsun'daki mücadele 1-1 beraberlikle tamamlandı. İki takım arasındaki rekabette 8 maçı Konyaspor kazanırken, 2'si lig 1'i Türkiye Kupası olmak üzere 3 karşılaşma Samsunspor'un üstünlüğüyle sona erdi, 3 mücadelede takımlar eşitliği bozamadı. Konyaspor, rakip filelere 23'ü lig, 3'ü kupa olmak üzere toplam 24 gol gönderirken, kalesinde 11'i lig, 5'i kupada olmak üzere 15 gol gördü. Bank Asya 1.Lig'de 2009-2010 sezonunun ilk yarısında, 15. haftada Konya'da oynanan karşılaşmayı Konyaspor 2-1'lik skorla kazanmıştı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.