Şampiyonluktan notlar

Şampiyonluktan notlar

Yeşil-Beyazlı Bursaspor’un Şampiyonluğu’nun ardından Yeşil-Beyazlı Konyaspor’un Süper Lige çıkması, “Osmanlı’nın Başşehri’nden sonra Selçuklu’nun Başşehri de Anadolu’ya mutluluk tattırdı” olarak yoruml

Şehir maça saatler öncesinden hazırlandı. Büyükşehir Belediyesi Kültürpark’a, Saadet Partisi Vilayet Meydanı’na dev ekranlar kurdu. Buralarda toplanan binlerce taraftar son düdüğün çalınması ile birlikte sevinç gözyaşları arasında şampiyonluğu kutladı.
Gece geç saatlere kadar Zafer, Nalçacı, Sultanşah ve Sultancem caddeleri araç konvoylarının ve sevinç gösterilerinin merkezi oldu. Kutlamalara her yaş ve renkten insan katıldı. Trafik görevlileri ciddi sıkışıklar olmaması ve düzeni sağlamak için yoğun çaba sarf etti.
D-Smart her iki maçta da Konyaları çıldırttı. Gerek Karşıyaka gerekse Altay maçlarında Konyaspor taraftarının tezahüratlarını es geçen ve ekrana getirmeyen yönetmenle birlikte spikerlerin İzmir takımlarını alenen desteklemesi dikkat çekti.
Öte yandan Konya Şehir Stadı’nda velodrom dolayısı ile desteğini tam olarak yansıtamayan Konyaspor taraftarı Olimpiyat Stadı’nda da maraton tribünlerinin üst kısmını hınca hınç doldurmasına rağmen tribünlerin alt tarafı boş bırakıldığı için oyunculara Altay taraftarı kadar yakın olamadı.
Yönetim hatalarının ile birlikte talihsiz bir şekilde geçtiğimiz yıl Süper Lig’ten düşen Konyaspor’un son maça kadar uzamış olsa da yeniden ‘ait olduğu yere’ dönmesi sevinçle karşılandı. Şampiyonluğun yönetimde yaşananlarla borçlar konusuna da son vermesi temenni ediliyor.
DIŞİŞLERİ BAKANI DAVUTOĞLU KUPA TÖRENİNDE
Karşılaşmayı izleyen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, kupa törenine de katıldı. Maçın ardından sahaya inen Davutoğlu, Konyaspor’a kupasını Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ufuk Özerten ile birlikte verdi. Bakan Davutoğlu’na Konyaspor atkısı verildi. Kupa töreni sırasında saha içinde havai fişekler ve konfetiler atıldı. Kupayı alan futbolcular, kupayla birlikte taraftarların bulunduğu tribüne giderek, birlikte tur attılar.
KONYASPORLULARIN BÜYÜK SEVİNCİ
Karşılaşmanın son düdüğüyle birlikte Konyasporlu futbolcular ve teknik heyette sahada büyük sevinç yaşadı. Taraftarlarının bulunduğu tribüne giden futbolcular, Turkcell Süper Lig’e çıkma sevincini taraftarlarıyla paylaştı. Konyasporlu taraftarlar da tribünde meşaleler yakarak, Turkcell Süper Lig’e yükselmelerini kutladılar. Bu arada, yöneticiler de el ele tribünlere giderek, taraftarları selamladı.
ALTAYLI OYUNCULAR ADETA YIKILDI
Altaylı futbolcular ise maçtan sonra büyük üzüntü yaşadı. İlk yarıda 1-0 öne geçtikleri maçta galibiyeti koruyamayan ve 2-2 berabere kalarak, Turkcell Süper Lig’e çıkma şansını yitiren Altaylı oyuncular, bitiş düdüğüyle Konyaspor yarı alanında yere yığıldı.
SON DAKİKALAR GERGİN GEÇTİ
Karşılaşmanın son dakikaları oldukça gergin geçti. Altay kalecisi Soner, 89. dakikada topsuz pozisyonda Eser’e vurduğu için kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Altay, 3 değişiklik hakkını kullandığı için kaleye 90. dakikada Ercan geçti. Uzatmanın son pozisyonunda Ercan da kaleyi boşaltarak, Konyaspor ceza alanı içinde gol aradı, ancak siyah-beyazlılar galibiyet golüne ulaşamadı. Karşılaşmada, Altay’da 4 oyuncu sarı, Konyaspor’da ise 5 oyuncu sarı kart gördü.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.