Şampiyon başkanların duygu dolu gecesi

Şampiyon başkanların duygu dolu gecesi

Türkiye Futbol Adamlar Derneği Konya Şubesinin bu yıl 4. kez gerçekleştirdiği “İnsanlar Yaşarken de anılmalıdır” ödül töreninde duygu dolu anlar da yaşandı.

Salı günü  Hekim Evi’nde yapılan ödül törenine seçkin davetlilerin yanı sıra Konya’nın sporuna ve Konyaspor’a hizmet edenlerde ödüllendirdi. Ancak, gecenin en anlamlı bölümü Konyaspor’u ilkkez şampiyon yapan başkan Ahmet Öksüz’ün yeşil-beyazlı ekibi ikince kez şampiyonluğa taşıyan başkan Mehmet Köseoğlu’na ödül vermesi oldu. Mehmet Köseoğlu’nun ödülünü alması için kürsüye çağrılmasının ardından, ödülü vermek için de Ahmet Öksüz’ün ismi okununca duygu dolu anlar yaşandı. Mehmet Köseoğlu, Ahmet Öksüz’ün elini öperek, büyük bir alkışı da hak etti. Köseoğlu, bu davranışıyla da önemli mesajlar vermiş oldu.

Mehmet Köseoğlu’na plaketini verdikten sonra bir konuşma yapan Ahmet Öksüz, Konyaspor’da görev yapmanın zorluklarını anlattı. Öksüz, kendilerini unutmayarak ödüle layık görenlere de teşekkür ederek, şunları söyledi:
“Her şeyden önce TÜRFAD yöneticilerini ve başkan Dursun Seyis’i kutluyorum. Bizleri hatırlamaları çok güzel ve hoşumuza giden bir davranıştır. Konyaspor Süper Lige yeniden çıktı. Vesile olanları tebrik ediyorum. Çok zor işi başardılar. Çünkü başımızdan geçti. Sevgili Mehmet Kart bahsettiği için söylüyorum. Konyaspor’un sıkıntılar yaşadığı o dönemde kulübün anahtarı Vali Kemal Katıtaş’a teslim edildi. Rahmetli Valimiz Katıtaş beni aradı. ‘Başkan ne yapacağız. Başbakan Turgut Özal’da Konyaspor ile ilgileniyor” dedi. Bende kendisine ‘Sayın Valim  hiç merak etmeyin başkanlığa ben varım’ dedim. ‘Nasıl olur” deyince, ‘efendim hiç merak etmeyin başkanlığı ben alacağım. Şehrin Belediye Başkanı kulübünde başkanı olur’ dedim ve hem şehrin hem de takımın başkanlığını üstlendim. Bizler böyle zor şartlarda görev yaptık. Ben o günkü yönetim kurulu üyelerime bir kez daha teşekkür ediyorum. Çünkü, çok fedakarlık yaptılar ve takımı ilk kez birinci lige çıkarmakta bize nasip oldu” dedi.
TÜRFAD’ın düzenlediği “İnsanlar Yaşarken de Anılmalıdır” ödül töreninde ödülünü Ahmet Öksüz’ün elinden alan Konyaspor eski başkanı Mehmet Köseoğlu ise böyle bir ödüle layık görülmesinin hoş, ödülü  Ahmet Öksüz başkanın elinden almasının daha da hoş olduğunu belirterek, herkese teşekkür etti. Köseoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Öncelikle böyle bir geceyi düzenleyen, spora karşılıksız emeği geçmiş insanları hatırlayan ve insanları yaşarken ödüllendiren TÜRFAD’ın değerli yöneticilerine yürekten teşekkür ediyorum..
Belediye’de memurluk görevime başladığımda Sayın Ahmet Öksüz Beyefendi benim ilk başkanımdı. Bu ödülü kendisinden almak benim için büyük bir onurdur.  Dolayısıyla bizleri bir araya getiren TÜRFAD’a tekrar teşekkür ediyorum” dedi.
Bu tür ödüllerin insan nefsine hoş geldiğini hatırlatan Mehmet Köseoğlu, özellikle insanların yaşarken hatırlanmasının bu ödülü daha anlamlı bir hale getirdiğini ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Genellikle spor adamları maddi karşılık beklemeden görev yaparlar. Yaptıkları işi menfaat karşılığı yapmazlar. Bu işler sevgi ve fedakarlık ister. Dolayısıyla da bu tür ödüller bu görevi yapan insanların nefsini okşar.  Bu tür ödüllerin manevi değeri çok büyüktür. Spor olsun, kültür olsun, sanat olsun bu alanlarda maddi karşılık beklenmeden yapılan hizmetlerin ödüllendirilmesi, ödül alan insanları da kamçılar, daha iyi işlere imza atmak için heyecan verir. Bu nedenle bizleri unutmayan TÜRFAD yöneticilerine tekrar teşekkür ediyorum, bizleri hatırladıkları için.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.