Şam'da okula saldırı: 30 ölü

Şam'da okula saldırı: 30 ölü

Şam'da muhalifler okulu vurdu, 29 öğrenci 1 öğretmen öldü.

Suriye'nin başkenti Şam'da muhaliflerin attığı roket okula isabet etti. Saldırıda 28 öğrenci ve 1 öğretmen yaşamını yitirdi

KAMPTA 25 BİN SIĞINMACI YAŞIYOR

Suriye devlet haber ajansı SANA, Suriye'nin başkenti Şam'ın kenar mahallesinde bir okula muhaliflerin roketli saldırıda bulunduğunu iddia etti. Şam'da sığınmacıların kaldığı Vafidan kampındaki bir okula isabet eden roket sonucu 28 öğrenci ve 1 öğretmenin öldürüldüğü ileri sürüldü. Şam'ın kuzeydoğusundaki kampta yaklaşık 25 bin sığınmacının yaşadığı belirtiliyor. Suriye ordusu ve muhalifler aylardır, Şam'ın kenar mahallelerinde kontrolü ele geçirmek için çatışıyor.

ÇATIŞMALAR ŞİDDETLENDİ

Silahlı muhaliflerin Başkent Şam'a doğru ilerlemesi nedeniyle, Esad güçleri muhalifleri geri püskürtmek için saldırılarını artırdı. Bu da Şam'ın çevresindeki çatışmaların son günlerde şiddetlenmesine yola açtı.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi bugünkü çatışmalarda 16, dünkü çatışmalarda ise en az 200 kişinin öldüğünü duyurdu. Londra merkezli gözlemevi, ayrıca Şam'ı uluslararası havaalanına bağlayan stratejik yolun üzerindeki kontrol merkezinde de çatışmalar yaşandığını duyurdu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.