Salih Kapusuz: Yolsuzlukla Mücadele, Sonuna Kadar Gidecek

Salih Kapusuz: Yolsuzlukla Mücadele, Sonuna Kadar Gidecek

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, yolsuzluğun toplum açısından hassasiyetle takip edilmesi gereken bir konu olduğunu vurgulayarak, “Kime ve nereye uzanıyorsa, sonuna kadar gidilecektir.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, yolsuzluğun toplum açısından hassasiyetle takip edilmesi gereken bir konu olduğunu vurgulayarak, “Kime ve nereye uzanıyorsa, sonuna kadar gidilecektir. Ama takdir edersiniz şu anda soruşturma devam ediyor.” dedi.

Salih Kapusuz başkanlığındaki heyet, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) genel merkezinde Genel Başkan Bendevi Palandöken ile görüştü.

Görüşmede konuşan Salih Kapusuz yolsuzluk soruşturmasına değindi. Kapusuz, yolsuzluğun toplum açısından hassasiyetle takip edilmesi gereken bir konu olduğunu vurguladı. AK Parti’nin kurulduğu günden bu yana, yasaklar, yolsuzluk, yoksullukla mücadele ettiğini savunan Kapusuz, “Başbakanımızın da ifade etti. Kime nereye uzanıyorsa sonuna kadar gidecektir. Ama takdir edersiniz şu anda soruşturma devam ediyor. Anayasa ve yasalarımızda ‘soruşturma gizlidir. ’deniliyor. Ama muhalefet yatıyor kalkıyor yolsuzluğu konu ile ilgili konuşuyor.” açıklamasında bulundu.

“BİZ YARGIYA MÜDAHALE ETMİYORUZ”

Kapusuz, soruşturmalarla ilgili yargı sürecinin devam ettiğini de belirterek, bu süreçte kimsenin suçlanamayacağını anlattı.

“Soruşturması tamamlanmamış, iddianameye dönüşmemiş bir konuda yargısız infaz yapılıyor.” diyen Kapusuz, “Otomatik olarak hükümeti istifaya, başbakanımıza ağza alınmayacak yakışıksız ifadeler tekrarlanıyor. O konuda kimsenin tereddüdü olmasın. Ak Parti şu ana kadar belediye başkanlarını yargılayıp mahkum ettirmiştir. Çok soruşturmalara kendi imzası ile sevkler yapmıştır. Bundan sonra için de nerden ve kimden gelirse gelsin bu konuda tereddüt göstermez. Ancak bu bahane edilerek darbeye, kalkışılırsa vesayet rejimine tekrar Türkiye’yi esir etmek isterlerse buna asla müsaade etmeyiz. Biz yargıya müdahale etmiyoruz. Yargı ile yapılmak istenen bir darbe var. Biz darbeye müdahale ediyoruz.” diye konuştu.

PALANDÖKEN: PARAKENDE YASASI NE HİKMETSE GÜNDEME GELMİYOR
TESK Başkanı Palandöken ise esnaf ve sanatkarların önemli sıkıntılar içerisinde olduğunu belirterek, devamlı güç kaybı yaşandığını ifade etti. Türkiye’nin her yerindeki esnaf ve sanatkarların bu sıkıntıyı yaşadığını kaydeden Palandöken, yaşanan sıkıntıların gündemle örtüşemediğine dikkat çekti.

Palandöken, şöyle devam etti: ”Türkiye’de arık farklı bir sistem var. Türkiye16 yıldır bekleyen AVM Yasası var. Perakende sektörünü düzenleyen yasa ne hikmetse gündeme gelmiyor. Gelmese de hükümet bu konuyu gündemde tutmaya gayret ediyor. Dolayısıyla bu yasanın gündeme gelmesi seçimlerden sonraya kaldı. Seçimlerden sonraya kalınca biz gene buruklaştık. Dolayısıyla, esnaf ve sanatkarların önündeki korkulu rüyalar, kalkmış olsaydı. Tahmin ediyorum ki ilgili tarafların görüşlerinin alınması uzun sürdü. Biz sabırlı insanlarız, 16 sene bekledik, 3 ayda bekleriz. İnşallah 3 ay sonra bu meselelerde gündemden kalkacak. Çünkü hükümetin iradesi çok önemliydi. Bu meseleyi çözeceğim demişti.” CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.