Sakaryalılar Şaban Hoca için ayaklandı

Sakaryalılar Şaban Hoca için ayaklandı

Bank Asya 1. Lig takımlarından Sakaryaspor'un Teknik Direktörü Şaban Yıldırımın canlı yayında görevden alınmasını Yeşil-siyahlı taraftarlar protesto ettiler


Bank Asya 1. Lig'in ilk 5 haftasında 1 galibiyet 4 mağlubiyet alan Sakaryaspor'da teknik direktör Şaban Yıldırımın görevden alınması taraftarları isyan ettirdi.

Dün gece katıldığı yerel televizyon kalanındaki spor programında Sakaryaspor Kulübü Başkan Vekili Cihan Yıldıran programa telefonla katılarak Şaban Yıldırımın görevine son verdiklerini açıklamıştı.

Canlı yayın sırasında Yıldırım'ın görevine son verilmesine isyan eden Yeşil-siyahlı taraftarlar, televizyon binasına gelerek stüdyoya girmişlerdi. Şaban Yıldırım'ın görevden alınmasına tepki gösteren taraftarlar bugünde kulüp binası önünde toplanarak basın açıklaması yaptılar.

Taraftarlar yaptığı açıklamada, "Kurulduğu yıl olan 1965'den bugüne dek onurlu mücadelesini hiç bi zaman başarıya yem etmeyen üstün, şahsiyet ve zihniyet sahibi büyük Sakaryaspor'lu insanlarla geldiğimiz şu noktada aldığımız bu bayrağın daha güçlü dalgalanması adına bizde saha içi başarının veya şehrin simgesi, sembolü kısaca çok şeyi olan bir camianın peşinde koştuk ve son nefesimize kadarda bu savaşı vereceğimize yeminler ettik. Hani hep dedik ya; Şampiyon olanı sevmedik, sevdamızı şampiyon yaptık. Hem de bu ülkede şampiyonluk kupalarının şike ile, hile ile alındığı bir dönmede sadece alın teri ile bezenen bir şampiyonluk filmi gibi.

Şehrin öz evlatlarının başrollerini gerek sahada ve gerekse tribünde oynadığı bu filmin gururunu doyasıya yaşayalım, hak edildi derken söz vermenin ne olduğunu bilmeyen emek hırsızları meğerse bu arada kulübü istila etmişler.

Nelere sustuk, nelere katlandık. Yine rahat durmadılar, Kırdılar, döktüler demesinler diye. Nelere mi sessiz kaldık; Sakaryaspor Başkanı kulüp binasında değil de kendi otobüs yazıhanesinde basın toplantıları yaparken dişimizi sıkmadık mı? Bütün ülke Sakaryaspor - Fenerbahçe sezon açılış maçını izlerken stadın elektrikleri kesilince, daha ilk maçta tuvaletlerde sular akmadığında, son maçta skorboard çalışmadığında, her maç maraton tribünü turnikelerinin yarısı arızalı olduğunda ya da futbolcular neredeyse evlerine ekmek götürmekte zorlandıklarında, büyük başkan, büyük yönetim edasıyla dolaşan soytarıları gördükçe, kafamızı duvarlara vurmadık mı. Bu takımın geleceği ile ilgili en önemli konulardan biri olan borçların yeniden yapılandırılmasıyla ilgili aylarca bir taksit bile ödenemeden bu hakkımız yanınca tırnaklarımızı yemedik mi. Transferin önünü açacaklarına kongre üyelerine tebligat ile oy kullanma yolunu kapatmalarına ve hatta hala yönetim kurulunda üye olmayanların bulunmasına 2ya sabır' demedik mi. 35 bin lira İDDİA'ya olan borcumuz yatırılmadığı için kulüp 1 milyon liraya yakın zarara uğratıldığında tüm bu olanları kamera şakası zannetmedik mi.
Ancak, taakii dün akşama kadar bu takım, bu şehrin bir yerlere gelsin diye maddi, manevi her türlü sıkıntılar ile uğraşan bir güzel gönül adamına yapılan bu adilik, bu alçaklık, bu kahpelik artık bardağı değil havuzu taşırmıştır. Daha o çirkin açıklamadan 24 saat önce bu taraftar arka arkaya 4. Mağlubiyetini almasına rağmen teknik heyet ve futbolcuları bağrına basmışken sonuç alınmayacak bu meydana okuma girişimlerine gerek var mı. Hocamızı görevden aldığınıza dair bizce hiçbir hükmü olmayan kararınız bu takımın sahipleri yani taraftarları tarafından kabul edilmemiştir. Şu dakika itibariyle tüm yönetim kurulu, tarafımızdan hiçbir şekilde tanınmamaktadır. Biz ki; Depremde yıkık binalarda ki, hoşcakal Adapazarı yazılarını silip haydi ayağa Sakarya yazmışız. Biz ki; siz evlatlarınıza, Ana Babanıza sadece bayramlarda sarılırken hiç tanımadığımız insanlara Sakarya'mız her gol attığında sarılmışız. Biz ki; sizin var olduğunu zannettiğiniz yönetim kurulunuzun sağdan da sayılsa, soldan da sayılsa bir tane adam etmediğini görecek kadar tribün kültürü almışız. Son olarak, şehrin idarecilerine sesleniyoruz.

Zaman görev zamanıdır. Eğer bu takım için biz zaten ayağa kalktık diyorsanız, demek ki yetmiyor. Öyleyse duvarın üstüne çıkın ve bu takımı bu bedava insanlardan kurtarıp yeni oluşumlara katkıda bulunun. Yoksa önümüzdeki kongrede bunu biz yapmak zorunda kalacağız" denildi.

Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı açıklama sonrası taraftarlar olaysız bir şekilde dağıldı. Kulüp binası önüne bırakılan çenk ise açıklama sonrası çevik kuvvet ekipleri tarafından kaldırıldı.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.