Sahte çağrı merkezinde 10 milyon liralık vurgun

Sahte çağrı merkezinde 10 milyon liralık vurgun

İstanbul'da sahte çağrı merkezi kurup 50 bin kişiye ait bilgileriyle 10 milyon TL'lik vurgun yapan 40 kişi yakalandı.

İstanbul Kadıköy'de kurdukları çağrı merkezi üzerinden "hayat sigortası" bahanesiyle 50 bin kişiyi 10 milyon lira dolandıran şebeke çökertildi.

Vatandaşların şikayeti üzerine soruşturma başlatan Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Bahariye'de çağrı merkezi olarak faaliyet gösteren bir adresi tespit etti.

Sahte çağrı merkezinde 10 milyon liralık vurgun

40 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Yapılan operasyonda aralarında şebeke liderleri İbrahim A., Kaya A., Burak A., Ahmet G.'nin de bulunduğu 40 şüpheli gözaltına alındı. 51 adet hard disk, çok sayıda flash bellek ve telefon da ele geçirildi.

SAHTE ÇAĞRI MERKEZİ KURDULAR

Şebekenin çağrı merkezi adı altında vatandaşları arayarak adlarına hayat sigortası tanımladıklarını, sigortayı uzatmak için 800 lira, iptal etmeleri için 350 lira, iptal ücretlerini ödememeleri halinde ise icra yoluyla 1600 lira alacaklarını söylediği belirlendi.

POS UKRAYNA'DAN

Bazı vatandaşların sigortayı uzatmak ya da iptal etmek için kredi kartı bilgilerini şebekeye verdiği, dolandırıcıların da Ukrayna'da daha önce kurdukları sahte şirketler adına kiraladıkları sanal ve fiziki post cihazlarıyla dolar ve euro üzerinden para çekimlerini yaptıkları ortaya çıktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.