'Şahinbey Belediyesi Kontrolsüz Bir Şekilde Hızlı Bir Arsa Satışı İçinde'

'Şahinbey Belediyesi Kontrolsüz Bir Şekilde Hızlı Bir Arsa Satışı İçinde'

Cumhuriyet Halk Partisi Şahinbey Belediye Meclis Üyesi Uğur Kalkan, Şahinbey Belediyesi'nin kontrolsüz bir şekilde hızlı bir arsa satışı içinde olduğunu ifade etti. Gaziantep'teki arsaların kimlere gittiğinin bilinmediğine vurgu yapan Kalkan,...

Cumhuriyet Halk Partisi Şahinbey Belediye Meclis Üyesi Uğur Kalkan, Şahinbey Belediyesi'nin kontrolsüz bir şekilde hızlı bir arsa satışı içinde olduğunu ifade etti. Gaziantep'teki arsaların kimlere gittiğinin bilinmediğine vurgu yapan Kalkan, "Şahinbey Belediyesi, 196 günde 120 adet arsa satışı gerçekleştirecek. 3 günde yaklaşık olarak 2 adet arsa satmış olacak. Bu kırılması zor bir rekordur. Arsaların hepsinin satılmaması, okul yeri temin edilmesini söylememize rağmen buna karşı çıkılıyor." dedi.

Şahinbey Belediyesi'nin satışını gerçekleştirdiği ve gerçekleştireceği arsalarla ilgili sorularına cevap bulamadığına dikkat çeken Kalkan, 26 Kasım'da satılacak arsalarında yüksek değerde olan bölgelerde olduğunu söyledi. Kalkan, satılacak arsalarla ilgili şu önemli detayları paylaştı; "Geçtiğimiz günlerde bu arsaların kime satıldığı ve ne kadara satıldığı sorularımız ticari sır olduğu gerekçesiyle reddedilmiştir. Bu arsa satışları yetmemiş olacak ki 26 Kasım 2014 tarihinde Bülbülzade’de 4, Güneykent’te 10, K.Kızılhisar’da 13, Mavikent’te 9, Bağlarbaşı’nda 2, Barak’ta 1, Hoşgör’de 1, Kocaoğlan’da 1 ve Serince’de 1 olmak üzere toplamda 42 adet arsanın satışı gerçekleştirilecektir." açıklamasını yaptı.

OKUL İHTİYACI VARKEN BU ARSALAR KİME NEDEN SATILIYOR

Gaziantep'teki en büyük problemin eğitim ve okul ihtiyacı olduğunun altını ısrarla çizen Kalkan, şu çarpıcı bilgileri verdi; "Arsaların hepsinin satılmaması, okul yeri temin edilmesi söylemlerimize belediye başkanı tarafından 'o mahallelerde okul açığı yok' sözleriyle ısrarla karşı çıkılmaktadır. Mimarlar Odası Gaziantep Şubesi’nin raporu da bu mahallelerde okul açığı olduğunu ısrarla ortaya koymaktadır. Bu arsalar sınırsız değildir. Bu arsalar bitince Şahinbey Belediyesi’nin ne satacağı ayrı bir merak konusudur. Tahmazoğlu bu sorunun cevabını vermeli ve kamuoyunu aydınlatmalıdır."

3 günde yaklaşık 2 adet arsa satılmasının büyük bir şaşkınlıkla izlediklerini belirten Kalkan, olanlar karşısında şaşkınlık içinde olduğunu söyleyerek sözlerini şöyle tamamladı; "Şahinbey Belediyesi 14 Mayıs-26 Kasım tarihleri arasında 196 günde 120 adet arsa satışı gerçekleştirmiş olacak. 3 günde yaklaşık olarak 2 adet arsa satmış olacak. Bu gerçekten de kırılması zor bir rekordur. Tahmazoğlu, mütevaziliğinden başvuru yapmak istemeyebilir. Ben arsa satışları konusundaki rekorunun ödüllenmesi gerektiğine inanıyorum. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nu Guinness Rekorlar Kitabı’na aday gösteriyorum." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.