Şahin: Şiddet gören erkek varsa koruruz

Şahin: Şiddet gören erkek varsa koruruz

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, ''Hükümetin verdiği bütçeyi adam gibi kullanmayan, engellinin önündeki engeli kaldırmayan, aldığı bütçeyi onların huzuru ve bakım ihtiyacını gideremeyen zihniyetlere karşı çok net bir duruşumuz var'' dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, çeşitli inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere Çankırı'ya geldi. Valilik önünde karşılanan Şahin, daha sonra Vali Vahdettin Özcan'dan makamında bilgi aldı.

Burada yaptığı konuşmada, bakanlık olarak denetimlerin devam ettiğini ifade ederek, şunları söyledi:

''Sosyal hizmet bakımından Çankırı en güçlü illerden biri. Sosyal hizmet anlayışının geliştiği bir şehir. Bakanlığımız bünyesindeki kurumların yaşam kalitesini artırmak için çalışıyoruz. Bütçeyi oradaki yaşam kalitesini artıracak şekilde yapıyoruz. 150'ye yakın özel rehabilitasyon merkezi var Türkiye'de. Burada kaliteyi artıracak şekilde çalışma yapıyoruz. Bütün denetim hizmetleri çerçevesinde bütün merkezler denetlendi. Dün 15 özel rehabilitasyon merkezinin kapatılması kararını aldık. Burada çok net bir duruş gösteriyoruz. Hükümetin verdiği bütçeyi adam gibi kullanmayan, engellinin önündeki engeli kaldırmayan, aldığı bütçeyi onların huzuru ve bakım ihtiyacını gideremeyen zihniyetlere karşı çok net bir duruşumuz var. Kendi şehrimde iki merkezin kapatılması kararını aldım. Bu konuda çok netim. 2013 yılında bu çalışmamız sürecek.''

-''Koğuş sisteminden çıkıyoruz''-

Bakanlık olarak 2014 yılının sonuna kadar koğuş sisteminden çıkacaklarına dikkati çeken Şahin, ''Koğuş sisteminden hızla çıkıyoruz. Sevgi evi, çocuk evi sistemine geçiyoruz. 2014 yılı sonuna kadar koğuş sistemini tamamen kapatacağız. Mümkün olduğu kadar aile bazlı bir çalışma yürüteceğiz. Bu sistemi geliştireceğiz. İhtisas huzurevine geçeceğiz. Mesela Alzheimer hastalığı olanlar bir yerde olacak. Maddi ve manevi olarak tüm ihtiyaçların giderildiği bir toplum istiyoruz. Doğumdan ölüme insanların yanında bir bakanlığız'' diye konuştu.

AK Parti Çankırı Milletvekili İdris Şahin sanayicilerin bir sıkıntısını dile getirmek istediğini ifade ederek, ''Sanayiciler sosyal yardımlardan dolayı işçi bulamadıklarını ifade ediyorlar. Bu konuyu da size iletmemi istediler efendim'' dedi.

Bakan Şahin, bunun üzerine, TÜBİTAK ile birlikte kime yoksul deneceğine dair bir çalışma yaptıklarını kaydederek, ''Sosyal yardımı çok fazla verildiği için işçi bulamıyoruz şeklindeki sanayicilerimizin talebi benim kendi şehrimde de çıkıyor. Biz bunun üzerine yardım hanemizdeki çalışabilir erkek miktarını çıkardık. Yaklaşık 1,5 milyon destek verdiğimiz grup vardı. Bunun içerisinde yaş analizi yaptığımızda 25-45 yaş aralığında çalışabilecek erkeklerin miktarına baktığımızda 150 bin civarında. Biz bu kişilerle alakalı Çalışma Bakanlığımız ile görüştük. Sosyal Hizmet uzmanları ile Çalışma Bakanlığı uzmanları işbirliği yaptı. Bunlarla ilgili bir analiz yaptık, bu analiz sonucunda 20 bin kişinin işe başlamasını sağladık. 58 bin kişi meslek kursuna başladı. Amacımız bu 150 bin kişinin sosyal yardımdan çıkıp istihdamın içerisinde yer almasını sağlamak'' ifadesini kullandı.

Bir basın mensubunun çocuk teşviki hakkındaki gelişmelerle ilgili sorusu üzerine Şahin, ''Başbakanımızın talimatı doğrultusunda bu teşvik sistemini ne şekilde yapacağımız konusunda bir çalışma başlattık. Modeller üzerinde çalışıyoruz. Esnek çalışma, yarım çalışma sisteminin önemli bir sistem olduğunu düşünüyoruz. Hem evdeki işleri yapabilecek kadın hem de sosyal hayatın içerisinde olabiliyor. Hepsinin artı ve eksiklerini ortaya koyacağız'' şeklinde konuştu.

Bir başka basın mensubunun, ''Şiddet gören kadınlarla ilgili koruyucu yasalar yapılıyor, peki erkekler için bir şey yapılıyor mu'' sorusunu yanıtlayan Bakan Şahin şöyle devam etti:

''Biz aile bakanıyız. Aile bakanı kadın erkek ve çocuktan oluşuyor. İnsan odaklı çalışıyoruz. Ben şiddet görüyorum diyen bir erkek varsa da onu koruyup kollamak bizim bakanlığımızın görevi.''

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.