Şahin: Hedef 2012

Şahin: Hedef 2012

Takım halinde başarılı bir şampiyonayı geride bıraktıklarını söyleyen Ali Şahin, Türk tekvandosu olarak asıl hedeflerinin 2012 olimpiyatları olduğunu belirterek, “Altın madalya sayımız çoğalacak” dedi

İspanya'da düzenlenen 11. Dünya Üniversitelerarası Tekvando Şampiyonası'nda 1 altın, 3 gümüş ve 4 bronz madalya kazanan tekvando milli takımı yurda döndü. İstanbul'a gelen milli takım kafilesini Atatürk Havalimanı'nda İstanbul Gençlik Spor ve İl Müdürü Tamer Taşpınar ve federasyon yetkilileri karşıladı.
Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Milli takımlar teknik direktörü Ali Şahin, takım halinde çok güzel bir şampiyona geçirdiklerini belirterek, "Dünyanın en güçlü ülkeleriyle mücadele ettik, sporcularımız çok büyük bir başarı gösterdiler, hem önümüzdeki Universiade oyunları içi ve ondan sonra yapılacak olan olimpiyatlar için çok büyük ümit verdiler. Tekvando Milli Takımı olarak ülkemizin hem tanıtımına hem de başarılılarımıza devam ediyoruz. 2012 hedefi, tekvando branşının her renkten madalyası oldu ama altın madalyası eksik inşallah onu tamamlamaya çalışacağız. Hedefimiz 2012 de altın madalya" dedi.
Şampiyonada 49 kiloda 2. olan milli tekvandocu Sevde Mavi, daha önceki şampiyonada 1. olduğunu ifade ederek, "Bu şampiyonada maalesef finalde kaybederek ikinci oldum. Genel olarak turnuvada başarılı sonuçlar aldık 1 altın 3 gümüş ve 4 bronz madalya kazandık. Türkiye için gerçekten çok güzel bir başarıydı" diye konuştu.
Zeynep Kirez ise 54 kiloda mücadele ettiğini ve 3. olduğunu kaydederek, bundan sonraki turnuvalarda Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceklerini söyledi.
Şampiyonada, bayanlar 53 kiloda final maçında Koreli rakibini yenerek altın madalya kazanan Hatice Kübra Yangın duygularını şöyle ifade etti; "Öncelikle çok mutluyum. Emeği geçen herkese hocalarıma, aileme teşekkür ediyorum. Böyle bir başarı için umutluydum. Bundan sonraki hedefim olimpiyatlarda daha büyük başarılara imza atacağım."
Milli sporcuların çok önemli bir başarı elde ettiğini belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Tamer Taşpınar, "Kendileri ile gurur duyuyorum. İnşallah önümüzde yapılacak olan olimpiyatların ayak seslerini duyuyorum. Azimle çalışıyorlar onları yakından takip ediyorum" dedi.
MADALYA KAZANAN SPORCULAR
11. Üniversiteler Arası Dünya Teakwondo Şampiyonasında madalya kazanan sporcular, Bayanlar 53 kg: Hatice Kübra Yangın (altın), 49 kg: Sevde Mavi (gümüş), 46 kg: Rukiye Yıldırım  (gümüş), 57 kg: Zeynep Kirez (bronz),73 kg: Tuba Abuş (bronz) Erkekler 87 kg: Serdar Yüksel (gümüş), 58 kg: Recep Yazıcı (bronz), 74 kg: Yunus Sarı (bronz).
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.