Şahin: Başarılı bir yıl geçirdik

Şahin: Başarılı bir yıl geçirdik

Tekvando Federasyon Başkanı Metin Şahin tekvandoda 2011 yılını değerlendirdi. Şahin Avrupa Tekvando Birliği seçimi ile ilgili olarak da çarpıcı açıklamalarda bulundu

Tekvando Federasyon Başkanı Metin Şahin gazetemizi ziyaret etti. Şahin ziyareti sırasında tekvandoda 2011 yılını değerlendirdi. Metin Şahin ayrıca Avrupa Tekvando Federasyonu seçimleri ile ilgili olarak da çarpıcı açıklamalarda bulundu
2011TEKVANDONUN YILI OLDU
 2011 yılının tekvando için çok başarılı bir yıl olduğunu ifade eden Metin Şahin, “Dünya şampiyonasında bugüne kadar alınmamış madalya sayısına ulaştık. 6 madalya aldık.   Bunun yanı sıra Servet Tazegül  dünyanın en iyi tekvandocusu seçildi. Bu bizim için büyük bir gurur. Bunlar Türk tekvandosu için çok önemli şeyler. Para tekvandoda  2 tane dünya şampiyonu çıkardık. Son olarak Avrupa Gençler Tekvando Şampiyonasında 10 madalya aldık. En fazla madalyayı biz aldık. Takım halinde 1. olduk. Rusya ikinci, Almanya üçüncü, Yunanistan ise 4. oldu.  aldığımız bu başarılar 2012 yılında yakalanacak başarının sinyalini verdi. 2012 yılında yapılacak Londra olimpiyatlarına şuana kadar 1 sporcumuz katılmayı garantiledi. Azerbaycan’nın başkenti Bakü’de yapılan seçmelerde 68 kiloda Servet Tazegül olimpiyatlara katılma hakkı elde etti. İlk turda alınan bu başarı bizleri sevindirdi. Ocak ayında Rusya’nın Kazan kentinde yapılacak ikin seçmelerde Servet’in yanına yeni sporcular dahil etme hedefindeyiz” diye konuştu.
2012 OLİMPİYATINDA HEDEF ALTIN MADALYA
Tekvando Federasyon Başkanı Metin Şahin 2012 Londra olimpiyatlarında altın için mücadele edeceklerini ve bu hasreti dindirmek istediklerini ifade etti. Şahin: “2008 Pekin olimpiyatlarında Türkiye 8 madalya kazanmıştı. Bu madalyaların 2’si tekvando branşından  geldi. 2012 yılında özellikle hedefimiz altın madalya olacak. Altın madalya hasretini sonlandırmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.
SEÇİM TAMAMEN BİR KOMPLODUR
Şahin  5 Ekim tarihinde Kıbrıs Rum kesiminde yapılan Avrupa Tekvando Birliği seçiminin tamamen bir komplo ve düzenden ibaret olduğunu bununla birlikte hiçbir kurala ve yönetmeliğe uyulmadığını ifade etti. Metin Şahin bu seçimlerin peşini bırakmayacaklarını ve sonuna kadar haklarını arayacaklarını söyledi. Şahin, “Yapılan bu seçim hiçbir kurala yönetmeliğe uyulmadan yapılmış ve tamamen kurulan düzenin böyle devam etmesini isteyen kişilerin planladığı bir komplodur. Bu seçimde Yunan bir aday ile yarıştım. Ancak senaryo daha önce yazıldığı için seçimi kaybettim. Bu seçime Avrupa tekvandosunun önde gelen ülkeleri Fransa, İspanya, Azerbaycan, İsviçre, Rusya, Avusturya, Portekiz, Moldova, Litvanya, Letonya’nın desteği ile katıldım. Ancak bu ülkelerin bir çoğuna gereksiz bahaneler ile oy kullandırmadılar ve kendi piyonlarını öne sürdüler. Bu seçimi kaybetmiş gibi görünsek de bir çok  şey kazandık. Ancak hiçbir kurala ve yönetmeliğe uyulmadan yapılan bu seçimin arkasını bırakmayacağız. Gerekli çalışmalarımız yaptık. Önce Avrupa  Tekvando Birliği’ne yaptıkları bu seçimi iptal etmesi için başvuru yapacağız. Buradan beklediğimiz sonuç çıkmaz ise WTF’ye ( Dünya Tekvando Federasyonu) başvuracağız. buradan da sonuç alamadığımız takdirde konuyu CAS’a taşıyacağız. Bu konuyla ilgili olarak tüm ülkelerle istişareli bir şekilde çalışıyoruz” dedi.
ŞAHİN BAYKAN’I KUTLADI
Tekvando Federasyon Başkanı Metin Şahin Spor Genel Müdürü olan Mehmet Baykan’ı kutladı.  Şahin, “Mehmet Baykan sporun içinde yetişmiş mümtaz bir şahsiyet. Kendisi yıllardan beri spora şahsi ve derneksel faaliyetlere katkı sağlamıştır. İnanıyorum ki yapacağı projeler ile ülke sporuna büyük katkı sağlayacak ve ivme kazandıracaktır. Kendisine görevinde başarılar diliyorum” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.