Sağlıklı iletişim hayatı kolaylaştırır

Sağlıklı iletişim hayatı kolaylaştırır

İletişimde, ileten, iletilen ve ileti olmak üzere önem arz eden üç öğenin olduğuna dikkat çeken Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa TekinBu üçlü kombinasyonda iletişimin sağlıklı olabilmesi için gönderenin doğru olması, alan

Her birey farklı algılama düzeyine sahiptir. Sonuç itibariyle önemli olan anlaşıyor muyuz veya anlaşamıyor muyuz bunun tespitidir. Bu durum iletişimin sağlıklı olup olmadığını netleştirecektir” dedi

Özel Enderun Okulları tarafından düzenlenen ‘Aile İçi İletişim ve Değerlerimiz’ konulu seminer okul konferans salonunda yapıldı. Seminere konuşmacı olarak Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Tekin davet edildi. Çok sayıda veli ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen seminerin açılışında konuşan Okul Müdürü İlhan Yılmaz ailenin toplumun en küçük ama en temel birimi olduğunu söyledi. Aileyi bir kumaşı oluşturan ipliklere benzeten yılmaz, ipliklerin gücü ve kalitesinin kumaşın kalitesini belirlediğini ifade etti.
Aile içi iletişim sorunlarına değinen Yrd. Doç. Dr. Mustafa Tekin, “Toplum olarak geleneksel ve çekirdek aile tipinde bir yapı oluşturduğumuz için ikinci nesil ve üçüncü nesil bir arada yaşayabiliyor, kuşak farkının olması itibariyle de iletişimde söylenenler karşılıklı olarak tam anlamıyla algılanamıyor. Televizyon ve internet de bu durumun tetikleyicisi konumundadır. Televizyon dizilerinde büyük bir kültür erozyonu yaşanmakta ve değerlerimizin aşınmasına neden olmaktadır” diye konuştu.
Zamanımız toplumlarında dünyevi ve mesleki başarının kutsanmaya başlandığına da dikkat çeken Tekin, “Başarı sadece meslek ve para kazanmak değildir. Meslek ve para önemli ancak esas önemli olan bireyin yaşantısında huzuru ve mutluluğu yakalamasıdır. Aile, kurallar üzerine değil prensipler üzerine kurulması gerekir. Ancak prensipler üzerine kurulu ailede adalet sağlanır. Baskı değil, örnekler teşkil edilmelidir. Çocukların örnekleri ise aileleridir” değerlendirmesini yaptı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.