Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Eroğlu'nu Ziyaret Etti

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Eroğlu'nu Ziyaret Etti

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nu ziyaret etti. KKTC'de bazı temaslarda bulunmak için adaya gelen Müezzinoğlu, Derviş Eroğlu'na yaptıği ziyarette seçilmiş cumhurbaşkanının selamını getirdiğini söyledi....

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nu ziyaret etti.

KKTC'de bazı temaslarda bulunmak için adaya gelen Müezzinoğlu, Derviş Eroğlu'na yaptıği ziyarette seçilmiş cumhurbaşkanının selamını getirdiğini söyledi.

KKTC Sağlık Bakanlığı'nın davetlisi olarak adaya geldiklerini ifade eden Müezzinoğlu, sağlık alanında yapılan protokolde yeni bir gelişme yaptıklarını kaydetti. KKTC'de yeni bir Onkoloji Merkezi'nin temelini de atacaklarının altını çizen Müezzinoğlu, Türkiye'nin sağlıkta yakaladığı başarıyı buraya aktarma amacında olduklarını belirtti.

"Sağlık alanında Kıbrıslı Türk kardeşlerimize inşallah katkımız olur." diyen Müezzinoğlu, "Bu anlamda üst düzey duyarlılığımızı ifade etmek isterim." dedi.

EROĞLU: SAĞLIKTA İŞBİRLİĞİ MEMNUNİYET VERİCİ

Derviş Eroğlu da Müezzinoğlu'nu kabulünde yaptığı açıklamada, Türkiye'de sağlık hizmetlerinin çok ilerlediğini bildirdi. Türkiye'nin tecrübesinden faydalanılmasının kendileri için önemli olduğuna değinen Eroğlu, bu işbirliğinin memnuniyet vereceğini aktardı. Eroğlu, "Yıllardan beri Anavatan'daki diğer bakanlıklarla işbirliği halindeyiz. Böyle bir günde yanımızdan olmanız bizim için büyük bir destektir." diye konuştu.

"DAVUTOĞLU'NU ARAYARAK TEBRİK ETTİM"

Türkiye'deki hükümet kurma çalışmalarında da başarılar dileyen Eroğlu, AK Parti genel başkanı ve başbakan adayı Ahmet Davutoğlu ile telefonda görüşerek kendisini tebrik ettiğini ifade etti.

"İnşallah kısa zamanda yeniden hükümet tescil edilir." diyen Eroğlu, "Zaman kaybetmeden hükümet faaliyetleri devam eder. Türkiye ile ilişkilerimizde bundan önce memnun olduğumuz gibi bundan sonra da memnun olacağız." açıklamalarında bulundu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.