Sadullah Ergin: Terörist cenazeleri kadavra olarak kullanılmıyor

Sadullah Ergin: Terörist cenazeleri kadavra olarak kullanılmıyor

Terörist cenazelerinin organ nakli amacı ile veya kadavra olarak kullanıldığına ilişkin iddiaları yanıtlayan Adalet Bakanı Sadullah Ergin ‘Terörist cenazeleri kadavra olarak kullanılmıyor’ dedi.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, terörist cenazelerinin, organ nakli amacı ile veya kadavra olarak kullanıldığına ilişkin iddiaların gerçek dışı olduğunu söyledi.

‘TERÖRİST CENAZELERİ KADAVRA OLARAK KULLANILMIYOR’

Sadullah Ergin, BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan'ın "Adli Tıp Kurumu'na getirilen cenazelerin iç organlarına nakil ve tıbbi araştırmalar için ailelerin bilgisi olmaksızın müdahale edildiği" iddialarına ilişkin yazılı soru önergesini yanıtladı.

Terörist cenazelerinin, organ nakli amacıyla veya kadavra olarak kullanıldığına dair iddiaların gerçek dışı olduğunu belirten Sadullah Ergin, cenazelerin teslimi sırasında mevzuat hükümleri doğrultusunda işlem yapıldığını, usulsüz herhangi bir uygulamanın olmadığını kaydetti.
 

SADULLAH ERGİN’DEN 3. İMRALI HEYETİ AÇIKLAMASI

3. BDP heyetinin önümüzdeki hafta İmralı’ya gidebileceğini söyleyen Sadullah Ergin, heyette yer alacak isimler konusunda titiz davrandıklarını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.