"Sadece yeryüzüne değil, uzaya da Türk'ün imzasını attık"

"Sadece yeryüzüne değil, uzaya da Türk'ün imzasını attık"

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, sadece yeryüzüne değil, uzaya da Türk'ün imzasını attıklarını belirterek, "Bugün Türkiye kendi uydularını yapabilen bir ülkedir." dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 19 Eylül Spor Salonu'nda düzenlenen il, ilçe ve belde belediye başkan adayları tanıtım toplantısında, sanayiden enerjiye, ulaştırmadan eğitime, sağlıktan çevre ve şehirciliğe kadar her alanda Türkiye'yi yatırımlarla ilmek ilmek dokuduklarını ifade etti.

Dayatmalara boyun eğmeden, günlük siyasetin geçici çekişmelerine aldırmadan, ülkeyi siyasi ve ekonomik prangalardan kurtararak tam bağımsız ve müreffeh Türkiye hedefine emin adımlarla ilerlediklerini vurgulayan Kacır, "Yatırım, üretim, istihdam ve ihracat rotasında ülkemizin büyümesi ve kalkınmasını temin ediyor, milletimizi tarih sahnesinde yeniden hak ettiği noktaya taşımak için aşkla şevkle çalışmaya devam ediyoruz." diye konuştu.

Türkiye'nin insansız hava aracı üretiminde dünyada, ticari araç, güneş paneli, beyaz eşya, demir çelik ve çimento üretiminde ise Avrupa'da lider olduğunu anlatan Kacır, bu başarının AK Parti iktidarı sayesinde olduğunun altını çizdi.

Organize Sanayi Bölgesi (OSB) sayısını 22 yılda 192'den 361'e, buralarda çalışan sayısını 415 binden 2 milyon 600 bine, ihracatı 36 milyar dolardan 255,8 milyar dolara, Ar-Ge harcamalarını 1,2 milyardan 12 milyar dolara, Ar-Ge personeli sayısını 29 binden 272 bine çıkardıklarını aktaran Kacır, bunların milletin desteğiyle AK Parti iktidarı sayesinde olduğunu belirtti.

Kacır, bütün bunları başarmanın yanında tüm bu kazanımların kalıcı olmasını ve Cumhuriyetin ikinci asrını Türkiye Yüzyılı yapmayı mümkün kılacak çok önemli bir adım attıklarını, bunun da Milli Teknoloji Hamlesi olduğunu vurguladı.

"Gökyüzünü Türk'ün çelik kanatları yaptık"

Bakan Kacır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ısrarı, iddiası ve güçlü liderliğiyle savunma sanayisinde elde edilen başarıları sivil alanlara taşıdıklarını söyledi.

Savunma sanayisinde destan yazdıklarını dile getiren Kacır, şu değerlendirmede bulundu:

"Gökyüzünü Türk'ün çelik kanatları yaptık, ATAK'ı, Gökbey'i biz yaptık, Bayraktar'ı, Akıncı'yı, KAAN'ı Türk milletinin evlatları yaptı. Sadece hava araçlarında değil, kara araçlarında, deniz sistemlerinde ordumuzu, güvenlik güçlerimizi, Milli Teknoloji Hamlesinin eserleriyle destekledik. Sadece yeryüzüne değil, uzaya da Türk'ün imzasını attık. Bugün Türkiye kendi uydularını yapabilen bir ülkedir. Bugün Türkiye artık ilk astronotumuz Alper Gezeravcı ile insanlı uzay misyonlarını gerçekleştirebilen bir ülkedir. Allah'ın izniyle, bu milletin evlatlarıyla daha yapacak çok işimiz var."

Kacır, teknolojideki dönüşümleri doğru zamanda yakalayarak artık dünyaya liderlik ettiklerine dikkati çekerek, "60 yıl öncesinin devrim otomobili hayalini, devrin otomobili Togg'u üreterek gerçeğe dönüştürdük. Şimdi 5G teknolojilerinden uçan akıllı mobilite sistemlerine, bataryadan çip teknolojilerine, güneş panellerinden rüzgar türbinlerine, biyoteknolojik ilaçlardan yeni nesil uydu teknolojilerine, hızlı trenlere kadar birçok alanda büyük atılımlar gerçekleştirme hedefiyle yolumuza devam ediyoruz." dedi.

Bakan Kacır, "272 bin kişilik Ar-Ge ordumuzla, milyonlarca gencimizin akın ettiği TEKNOFEST'lerden doğan, teknoparklarda büyüyen binlerce teknoloji girişimiyle, rekabet gücü yüksek sanayimizle 'vakit, Türkiye vaktidir' diyoruz." ifadesini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.