Saadet'ten şölene davet

Saadet'ten şölene davet

Saadet Partisi Konya İl Gençlik Kolları Başkanlığı Pazar saat 10.30'da Ladik Çalıbağ Mesire alanında “Gençlik şöleni” düzenleyecek. Saadet Partisi Konya İl Gençlik Kolları Başkanı Hasan Hüseyin Çalı, “Bütün gençlere gönlümüz de soframız da açık” dedi 

Saadet Partisi Konya İl Gençlik Kolları Başkanı Hasan Hüseyin Çalı, Merhaba Gazetesi İmtiyaz Sahibi Halid Şen'i ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Şen, Başkan Çalı'ya teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi.  Ziyarette konuşan Saadet Partisi Konya İl Gençlik Kolları Başkanı Hasan Hüseyin Çalı ise 9 Ekim Pazar günü Ladik Çalıbağ Mesire alanında saat 10.30'da düzenleyecekleri geleneksel “Gençlik Şöleni” programına gençleri davet etti. Çalı gündeme dair de değerlendirmelerde bulundu. 

EMNİYETİN VE OKUL İDARELERİNİN DİKKATLİ OLMASI GEREKİR!

Saadet Partisi Konya İl Gençlik Kolları Başkanı Hasan Hüseyin Çalı, hedeflerinin sosyal yardıma ihtiyaç duymayan ailelerin olduğu bir toplum inşa etmek olduğunu dile getirdi. Çalı, şunları belirtti: “Öncelikle 'Dindar bir nesil yetiştireceğiz Hz. Ömerler yetiştireceğiz' diyerek iddialı cümleler kullanan iktidar her konuda olduğu gibi bu konularda da sınıfta kaldı. Okullar açıldı. Her mevsimde sınav sistemi, okula uyum, ders çalışma gibi ailelerin ve öğrencilerin en çok sorun yaşadıkları konular yeniden konuşulmaya başlansa da, bu sorunlardan en önemlisi yıllardır yeteri kadar dikkat çekmeyen okullardaki uyuşturucu madde kullanımıdır. 2021 yılında yayınlanan narkotik raporuna göre 2020 yılı kamu harcamaları, 2019 yılına oranla yaklaşık yüzde 28,2 artışla 1 milyar 840 milyon 513 bin Türk Lirası olarak gerçekleşmiştir. 2018-2023 Uyuşturucu ile Mücadele Ulusal Strateji Belgesi ve Eylem Planı kapsamında, uyuşturucu kullanımının önlenmesine yönelik eğitim ve bilgilendirme çalışmalarının öncelikli sorumlusu Milli Eğitim Bakanlığıdır. Ancak bütün bunlara rağmen araştırmalar ciddi manada göstermektedir ki uyuşturucu madde kullanım yaşı her geçen gün daha da düşmektedir. Hatta yazılı medyaya yansıyan tarafıyla bazı okullara bu maddelerin girişi noktasında öğrenciler ön ayak olmaktadır. Bu konuda emniyet güçlerinin ve okul idarecilerinin daha dikkatli ve somut adımlar atması gerektiğine inanıyoruz, uyuşturucu madde ile mücadeleye bir kez daha dikkat çekmek istiyoruz.” 

3 ÇOCUKLU AİLENİN SERVİS ÜCRETİ 2 BİN LİRAYA DAYANDI!

Çalı, okulların açılması ile birlikte ailelerin giderlerin ve masraflarının zirveyi gördüğünü kaydetti. Konya'nın ulaşım ağındaki yetersizliklerin can yaktığını söyleyen Başkan Çalı, “Akaryakıt fiyatlarından dolayı özel servis ücretlerindeki fiyatlar da haliyle etkilemiştir. Bu gün en kısa mesafe Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği tarafından yapılan düzenleme neticesinde 4 bin 50 TL, en uzun mesafenin ise 5 bin 400 TL olarak belirlendiğini duyurulmuştur. Bu gün üç çocuklu bir ailenin sadece servis ücreti aylık iki bin liraya varmaktadır. Ailelerin çocuklarını servisle değil de toplu ulaşım araçlarıyla okullarına göndermeleri durumda ise özellikle uzun mesafelerde geç kalma gibi sorunlar yaşanmaktadır. Ulaşımdaki fiyat ile adeta şov yapmayı eksik etmeyen belediyelerimizi sefer sayılarını artırma ve sağlıklı bir ulaşım yönünde aynı gayreti ve emeği sergilemesini bekliyoruz. Otobüslerde ki doluluk oranı vatandaşlarımız ve genç kardeşlerimizin okula ve işe ulaşma noktasında büyük bir engel olduğunu açıkça belirtmek isteriz. Seçim öncesinde toplu ulaşıma zam yapmama çaresizliği içerisinde olan Büyükşehir Belediyesi otobüs seferlerinin sayısını artıramadığı için halkımızı ciddi manada mağdur etmektedir” şeklinde konuştu.

HERKESE KAPIMIZ DA SOFRAMIZ DA AÇIK

9 Ekim Pazar günü saat 10.30'da Ladik Çalıbağ Mesire alanında “Gençlik Şöleni” düzenleyeceklerini aktaran Saadet Partisi Konya İl Gençlik Kolları Başkanı Hasan Hüseyin Çalı, son olarak şunları belirtti: “Geleneksel olarak her yıl düzenlemiş olduğumuz 'Gençlik Şöleni' programımıza tüm gençlerimizi davet ediyoruz. Gençlerimizin keyifli bir vakit geçirmesi için güzel bir etkinlik olacak. Herkese kapımız da soframız da açık.” 

ALİ GÖZEN


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.