Saadet Partisi, 21 yıllık aranın ardından TBMM’de

Saadet Partisi, 21 yıllık aranın ardından TBMM’de

Saadet Partisi, 21 yıllık aranın ardından TBMM’de ilk grup toplantısını büyük bir heyecanla gerçekleştirdi.

Saadet Partisi ve Gelecek Partisi’nin ortak kurduğu grupta, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ülke gündemini değerlendirdi.

Karamollaoğlu, yeni kurulan bu grubun, Millî Görüş’ü devam ettireceğine vurgu yaparak, “Millî Görüş’ü gömlek sanıp çıkaranlar, kesinlikle bizi anlayamazlar, kavrayamazlar. Saadet Partisi çatısı altında oluşan Meclis grubuyla; Saadet ve Gelecek Partili, ahlâklı, adil, cesur ve yürekli 20 milletvekili arkadaşımız, Meclis’teki bütün çalışmalarda hayra motor, şerre fren olacak” ifadelerini kullandı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “İşte biz Gelecek Partisi ve Saadet Partisi, bu kutuplaşma karşısında milleti bütünleştirmenin ve devlet imkânlarını kullanan bir iktidar karşısında milletin vicdanını harekete geçirmenin mücadelesini vereceğiz” dedi.

“HER ADIMINIZ VE KARARINIZLA BÜYÜK ORTADOĞU PROJESİ’NE DESTEK VERİYORSUNUZ”

Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, İsveç’in NATO’ya girmesine evet demesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu:

“Bu diplomatik zevatın yaptığı teklifin özeti şu; ‘Biz sizin NATO’ya girmenize vesile olalım, siz de bizim AB’ye girmemize katkı verin’. AB’ye muhtaç değildik, fakat demek ki, o da seçimden önce imiş.”

“Merak ediyoruz; iki ülkenin NATO üyeliğine Türkiye’nin cumhurbaşkanı olarak mı yoksa Büyük Ortadoğu Projesi’nin eş başkanı olarak mı evet demek zorunda kaldınız?”

“Farkında mısınız; her adımınız ve kararınızla Büyük Ortadoğu Projesi’ne destek veriyorsunuz. Bundan vazgeçin. İçinde bulunduğumuz dönemde, ülkemiz için en büyük tehdit BOP’tur. “

“Kur’an-I KERİM’E yönelik tahkir fiillerine göz yuman bir ülkenin NATO üyeliğine, bu fiillerin hemen ertesinde onay vermek ne anlama geliyor?”

Saadet Partisi, Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) ilk grup toplantısını gerçekleştirdi. Saadet Partisi ve Gelecek Partisinin kurduğu TBMM Grubunda, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partililerine hitap etti. Partililerin yoğun ilgi gösterdiği grup toplantısında, “Saadet Gelecek Yüzler Gülecek” sloganları

“ÖNCE AHLAK VE MANEVİYAT”

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, bugün itibarıyla siyaset kulvarında yeni bir miladın başladığına vurgu yaparak, “Bugünden itibaren Türkiye Büyük Millet Meclisinde, ‘önce ahlak ve maneviyat’ esaslı, kadim bir siyasi duruş söz, oy ve irade sahibidir. Saadet Partisi Meclis Grubumuz önceliği ahlak ve maneviyat olan, siyasete erdem ve ahlak temelli yaklaşan Saadet ve Gelecek partilerinin emeği ve özverisiyle kurulmuştur. Meclis grubumuzun kurulması; bizleri, bütün camiamızı mutlu etti, eminim huzursuz ettikleri de vardır” ifadelerini kullandı.

“TOKATÇI İCRAATLARI KABARIK”

Ülkenin acıklı ve endişeli bir tabloyla karşı karşıya olduğunu söyleyen Karamollaoğlu, “İktidarın, seçim sürecinde ve seçim sonrasında Türkiye’deki siyasi gelişmelere, seçimlere katılan siyasi partilere yönelik haddi aşan, hak ve adalet sınırlarını zorlayan, hadsiz isnat ve ithamlarda bulunduğu birçok söylemlerine şahit olduk. İktidarın, kendisinin, seçim sürecinin sonuna doğru yolda gördüğü partiye dahi ‘ittifaka katıl’ daveti yapmaya mahkûm siyasetçi kimliğine yönelik söylenecek çok söz var. Millete yalan söyleyen bir siyasi öznenin, bize sataşmasını çok görmeyiz. Milletten doğruları saklayan bir siyasetçinin, devlet yönetiminde gel-git karakterli bir öznenin beyanlarını ciddiye almamak gerek. Fakat büyük ekonomi, müthiş ekonomik büyüme, tek haneli enflasyon, sıfıra yakın faiz cümlesi kurarak seçmene yönelik ‘tokatçılık’ icraatı kabarık olan birinin herkesi kendisi gibi sanmasından yakınmak değil, böyleleri ile siyasi ortaklıktan sakınmak elzemdir kanaatindeyiz. Biz de öyle yaptık” şeklinde konuştu.

“ALLAH AKIL FİKİR VERSİN”

Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsveç’in NATO’ya girmesine evet demesiyle ilgili, “Bu diplomatik zevatın yaptığı teklifin özeti şu; ‘Biz sizin NATO’ya girmenize vesile olalım, siz de bizim AB’ye girmemize katkı verin’. AB’ye muhtaç değildik fakat demek ki o da seçimden önce imiş. Merak ediyoruz. İki ülkenin NATO üyeliğine Türkiye’nin cumhurbaşkanı olarak mı yoksa Büyük Ortadoğu Projesi eş başkanı olarak mı evet demek zorunda kaldınız. Farkında mısınız? Her adımınız ve kararınızla, Büyük Ortadoğu Projesi’ne destek veriyorsunuz. Bundan vazgeçin. İçinde bulunduğumuz dönemde, ülkemiz için en büyük tehdit BOP’tur. Kur’an’a yönelik tahkir fiillerine göz yuman bir ülkenin NATO üyeliğine, bu fiillerin hemen ertesinde onay vermek ne anlama geliyor? Allah, akıl ve fikir versin bunlara” değerlendirmesinde bulundu.

atıldı.

SAİT ÇELİK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum