Rutid, Moskova Nehrinde İftar Sofrasında İş Dünyasını Buluşturdu

Rutid, Moskova Nehrinde İftar Sofrasında İş Dünyasını Buluşturdu

Rusya Türkiye İşadamları Derneği (RUTİD), başkent Moskova’nın ismini taşıdığı nehirde bir ilke imza attı.

Rusya Türkiye İşadamları Derneği (RUTİD), başkent Moskova’nın ismini taşıdığı nehirde bir ilke imza attı. RUTİD bu yılki geleneksel iftar programını Moskova nehrinde tur atan Gjel isimli gemide düzenledi. Moskova nehri boyunca kentin Kızıl Meydan, Frunzenskaya, Paveletskaya dahil merkez semtlerinden geçen gemide Rusya’da faaliyette bulunan Türk ve Rus iş dünyası birlikte iftar sofrasına oturdu. 300’den fazla iş adamının katıldığı gecede gemide yer bulamayan iş adamları bir başka restoranda iftar etti.

SEMA GÖSTERİSİ RUSLARI BÜYÜLEDİ

Moskova’nın Frunzenski semtinde nehir kıyısında hareket eden Gjel isimli gemide düzenlenen iftar yemeğine RUTİD Başkanı Esat Sarı, Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği Ticaret Başmüşaviri Atilla Kızılarslan, TUSKON Rusya Temsilcisi Ali Tırnava , Türk diplomat ve iş adamları katıldı. Rusya Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Birliği (OPORA Rossii) Başkan Yardımcısı Konstantin Petrakov başta olmak üzere Rus konuklar da gecede hazır bulundu.

Türkiye Diyanet İşleri’nden gelen görevli imam Mehmet Göktepe’nin okuduğu ezanla açılan iftarda İstanbul’lu sanatçılar Ali Turan ve Berken Turan Ramazan'a özel müzik ziyafeti sundu. Türkiye’den gelen sanatçıların sema gösterisini Rus konuklar büyük ilgiyle izledi. Sema gösterisini ayakta alkışlayan Rus ve Türk konuklar hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi. Gecede leziz Türk yemeklerini Gaziantepli girişimci Mehmet Ece’nin Gurme restoranı organize etti. Gecede tüm konuklara geminin en üst katında meyve ve çay ikram edilirken, katılımcılar Kızıl Meydan dahil Moskova’nın tarihi semtlerinin gece manzarasını keyif ve hayranlıkla izledi.

SARI: BİRLİK, BERABERLİK VE KARDEŞLİĞE İHTİYACIMIZ VAR

RUTİD Başkanı Sarı, 15 yıldır iki ülke arasında ticaret köprüleri kurmaya devam ettiklerini belirtti. Türkiye ve Rusya’da iş adamlarına yönelik seminer, forum ve konferans ve çeşitli etkinlikler düzenlediklerini kaydeden Sarı, “Yeni vizyonumzla bu faaliyetlerimizi devam ettiriyoruz. RUTID, Sberbank ve TUSKON ortaklaşa Rusya’da finans sektörünü değerlendirdi. Rusya’da yatırım potansiyelinin artırılması yönünde verimli çalışmalarımıza devam etmekteyiz.” şeklinde konuştu.

İnsanlığın her şeyden önce olduğuna işaret eden Sarı, “Bizim birlik, beraberlik ve kardeşliğe ihtiyacımız var. Bu güzel atmosferin Ramazan’dan sonra da devam etmesini temenni ediyoruz. Bunu organize eden RUTİD Yönetim Kurulu üyelerine derinden teşekkür ediyorum.” dedi.

Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan Ticaret Başmüşaviri Kızılarslan, gemide iftar sofrasına katılmaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek, “Günümüzde barış ve huzura ihtiyacımız var. Bu etkinliği yüksek değerlendiriyorum, emeği geçen RUTİD’li arkadaşlarıma içten şükranlarımı sunuyorum. Dünyada bu kadar sorunlar varken, bu iftar sofrasına Türk ve Rus dostların bir araya gelmesi çok duygulandırıcı.” dedi.

Rusya Yol Tamiri ve Havaalanları Teknolojisi Üreticileri Başkan Yardımcısı Yuri Şemçişin de Cihan'a yaptığı değerlendirmede, “RUTİD’e teşekkürler! Biz de davet edildiğimize çok seviniyoruz. Bu manzara beni de etkiledi. İlk kez katılıyorum, bir daha iftar sofrasında olmayı arzu ediyorum. RUTİD’in çalışmalarını beğeniyor ve daha verimli işbirliği yapacağımıza inanıyoruz. Kendi alanımızla ilgili Türk teknolojisini kalite ve fiyat bakımından da beğeniyoruz.” şeklinde konuştu.

RUS İŞ ADAMI: İLK KEZ BU KADAR GÜZEL DOSTLUK YEMEĞİNE KATILDIM

OPORA Rossii Başkan Yardımcısı Konstantin Petrakov, “Böyle bir iftar coşkusunu beklemiyordum. Ben dünyanın çok yerinde bulundum, çok profesyonel organizasyonlar gördüm, ama bu kadar kalabalıkla dostluk yemeğinin hiç tanığı olmamıştım. Daha önce de Türkiye’de bulundum. Türkiye bana yabancı değil. Oradaki küçük ve orta ölçekli işletmeleri beğeniyle takip ediyorum. Ayrıca, burada Türk iş adamlarını görünce düşünüyorum ki Ruslar ve Türkler iş ortamında bir birine çok lazım.” diyerek duygularını paylaştı.

RUTİD Başkanı, “Bu yılki geleneksel Ramazan programımız çok kalabalık geçti. 100 kişiyi başka yerde ağırlamak zorunda kaldık. Özür diliyorum kurumumuz adına. Seneye söz veriyorum telafi edeceğiz. Tabii seviniyoruz ki her yıl konuk sayımız giderek artıyor. Bu birlik ve beraberlik, dostluk manzarasını organize etmekten mutluyuz. Rus dostlarımızla ikili ekonomi ticari ilişkilerinin artırılması için önemli faaliyetleri birlikte organize ederek, her iki ülkenin yararına çok verimli işler yapacağımıza inanıyoruz.” dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.