Rusya’dan Putin’in “demagog Diktatör Erdoğan” Dediği İddialarına Yalanlama

Rusya’dan Putin’in “demagog Diktatör Erdoğan” Dediği İddialarına Yalanlama

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Valdai Düşünce Kulübü toplantıları çerçevesinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı demagog diktatör olarak tanımladığı ve teröre destek verdiğini söylediği”...

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Valdai Düşünce Kulübü toplantıları çerçevesinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı demagog diktatör olarak tanımladığı ve teröre destek verdiğini söylediği” yönündeki iddiaları yalanladı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, İngilizce yayın yapan AWDnews portalında Rusya Devlet Başkanı Putin’in Soçi’de 24 Ekim 2014’de Valdai Kulübü’nde yaptığı konuşmalarda Türkiye liderini sert bir şekilde eleştirdiği iddialarının doğru bilgi olmadığını açıkladı.

Bu tür bilgilerin sahte propaganda olduğu ve gerçeklerle bağdaşmadığı kaydedilen açıklamada, “ Putin’in konuşmaları devlet televizyonlarından canlı olarak verildi, tüm metin de virgülüne kadar yayınlandı. Makalenin yazarları Valdai toplantısında Putin’in ne zaman bulunduğu ve forumun ne zaman yapıldığı ile ilgili tarihe bile bakmadan aceleci olarak dışarıdan siparişleri yerine getirmiş.” ifadeleri yer aldı.

Bu tür vicdansız girişimin Rusya ve Türkiye arasında karşılıklı güven ve ortaklık ilişkilerinin gelişimine balta vurmayı hedeflediği belirtilen açıklamada, “Bu provokasyonu siparişçileri ve yerine getirenler amacına ulaşamadıklarını bilmeli. Kimse onlara inanmadı…” değerlendirmesi yer aldı.

AWDnews portalında yer alan haberde, Putin’in Erdoğan’ı Suriye politikaları ve uluslar arası terörle mücadele konusunda sert bir şekilde eleştirdiği ve demagog diktatör olarak nitelediği iddia edilmişti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.