Rusya’da Türk Vatandaşına Irkçı Saldırı

Rusya’da Türk Vatandaşına Irkçı Saldırı

Rusya’nın St. Petersburg şehrinde ırkçı olduğundan şüphelenilen bir grup, metrodan çıkan bir Türk vatandaşına saldırdı.

Rusya’nın St. Petersburg şehrinde ırkçı olduğundan şüphelenilen bir grup, metrodan çıkan bir Türk vatandaşına saldırdı. Saldırıda vücudunun çeşitli yerlerine darbe alan Mustafa Atay isimli Türk vatandaşı hastaneye kaldırıldı.

Saldırıyla ilgili Cihan Haber Ajansı’na konuşan ve şehirdeki bir inşaat firmasında çalışan Mustafa Atay, saldırıdan önce Prospekt Veteranov metrosundan çıktığını ve park tarafına doğru yürümeye başladığını söyledi. Yolda yürürken bir anda bir grubun ortaya çıktığını ifade eden Atay, 16-18 yaş arasındaki gençlerin kendisinden sigara istediğini, ancak kullanmadığı için gençlere olumsuz cevap verdiğini belirtti.

Daha sonra yoluna devam ettiğini kaydeden Atay, ”Sonra birden arkadan saldırdılar. Aynı anda Rusça bir şeyler bağırıyorlardı. Ne olduğunu anlayamadım. Sırtıma kötü darbe aldım. Doktorlar kafamda çatlak olduğunu söyledi. Vücudumun çeşitli yerlerinde de yaralanmalar var.” dedi.

Şehirdeki devlet hastanesinde müşahede altında tutulan Atay’ın geçici işitme bozukluğu yaşadığı ve ameliyat olacağı öğrenildi.

Geçtiğimiz günlerde de, bir grup ırkçı genç metroda seyahat eden Orta Asya kökenli yolculara saldırmıştı. 16-20 yaş arası gençlerin cep telefonuna kaydedilen saldırı görüntüleri büyük tepki almıştı.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.