Rusya’da Otomobil Satışları Yüzde 25,8 Azaldı

Rusya’da Otomobil Satışları Yüzde 25,8 Azaldı

Rusya’ya yönelik yaptırımlar ve küresel ekonomik durgunluk Rusya’da otomobil satışlarını etkiledi. Avrupa İşletmeler Birliği’nin verilerine göre Ağustos ayında satışlar geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25,8 azaldı. Temmuz...

Rusya’ya yönelik yaptırımlar ve küresel ekonomik durgunluk Rusya’da otomobil satışlarını etkiledi. Avrupa İşletmeler Birliği’nin verilerine göre Ağustos ayında satışlar geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25,8 azaldı. Temmuz ayına göre de yüzde 23 düştü. 2014 ise satışların yüzde 14-18 arasında gerilemesi bekleniyor.

Rusya’ya yönelik yaptırımlar ve rublede yaşanan dalgalanma nedeni ile vatandaşların otomobil gibi büyük alımları ertelediği kaydedildi.

Fransız Citroen, Alman Volkswagen ve Japon Nissan da ortalama 2014 için yüzde 14-18 arasında sektörde bir daralma bekliyor.

Volswagen’e göre satışlar yüzde 14 azalacak ve 2,4 milyona düşecek. Citroen ise Rusya’da 2014 için satışların yüzde 18 düşmesini ve 2,1 milyon araç ancak satılmasını öngörüyor. Rusya’da 2013’de 2,55 milyon araç satışı gerçekleşmişti.

Rusya’da satışlarda yaşanan düşüşler otomobil üreticisi şirketleri vurmaya başladı. Rusya’nın en büyük otomobil fabrikası AvtoVAZ otomobil sektöründe küçülme nedeni ile 2020’ye kadar 55 bin olan işçi sayısını 30 bine indirmeyi planlıyor. AvtoVAZ Mali Direktörü Yevgeni Belinin, piyasanın 2014’de yüzde 10 civarında küçülmesine beklediklerini söyledi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.