Rusya'da Eski Savunma Bakanı Hakkında Soruşturma Açıldı

Rusya'da Eski Savunma Bakanı Hakkında Soruşturma Açıldı

Rusya Soruşturma Komitesi Sözcüsü Vladimir Markin, eski Savunma Bakanı Serdyukov hakkında görevi ihmal suçundan soruşturma açıldığını duyurdu.

Rusya Soruşturma Komitesi Sözcüsü Vladimir Markin, eski Savunma Bakanı Serdyukov hakkında görevi ihmal suçundan soruşturma açıldığını duyurdu. Serdyukov’un görevde bulunduğu dönemde Savunma Bakanlığı’nı 56 milyon ruble (1,7 milyon dolar) zarara uğrattığı iddia edildi.

Soruşturma Komitesi tarafından yapılan açıklamaya göre Serdyukov, bakanlığın bütçesi ile karayolu inşaatı için sözlü olarak emir verdi. Söz konusu emir ile Astrahan Bölgesi İkryaninskiy İlçesi'ne bağlı bir bölgeden Şkolnıy Adası’na kadar yol yapıldı. Ayrıca, bakanlığının ihtiyacı doğrultusunda adada yer alan bir tatil merkezinin onarımı yapıldı. Tatil merkezinin sahibinin, Sedyukov’un kayınpederi Valeriy Puzikov olduğu ifade edildi.

Anatoliy Serdyukov’un avukatı Konstantin Rivkin, müvekkilinin 3 Aralık’ta ifade vereceğini söyledi.

SAVUNMA BAKANLIĞI’NDA 433 MİLYON DOLARLIK YOLSUZLUK

Anatoli Serdyukov, konut projelerinde ortaya çıkan 100 milyon dolarlık yolsuzluğun soruşturulabilmesi için Kasım 2012 tarihinde görevden alınmıştı. Daha sonra yapılan açıklamalarda, Savunma Bakanlığı’ndaki yolsuzluk rakamının 13 milyar rubleye (433 milyon dolar) çıktığı ifade edilmişti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.