Rusya, Türk Üreticileri Uyardı; 19 Ton Balık Geri Gönderildi

Rusya, Türk Üreticileri Uyardı; 19 Ton Balık Geri Gönderildi

Rusya belge sorunu gerekçesiyle Türkiye’den ithal edilen 19 ton balığın ülkeye girişine izin vermedi. Cihan Haber Ajansı’na konuşan Rusya Federal Bitki Koruma ve Karantina Servisi (Rosselhoznadzor) Başkanı Danışmanı Aleksey Alekseyenko,...

Rusya belge sorunu gerekçesiyle Türkiye’den ithal edilen 19 ton balığın ülkeye girişine izin vermedi.

Cihan Haber Ajansı’na konuşan Rusya Federal Bitki Koruma ve Karantina Servisi (Rosselhoznadzor) Başkanı Danışmanı Aleksey Alekseyenko, Türkiye'den gelen 19 ton balığın resmi evrakları olmadığı gerekçesiyle geri gönderdiklerini söyledi.

Alekseyenko, “Balığın üretimiyle ilgili ürünlerin veteriner sertifikasında belirtilen şirket numarasını inceledik. Şirketin söz konusu üretici firmayla hiçbir bağlantısı yok. Anlaşılan Türk firması başka ülkenin ürününü yasadışı olarak Rusya’ya sokmaya çalışmış. Ne yazık ki bu ciddi ihlal. Bu nedenle ürünlerin Türkiye’ye geri gönderilmesine karar verdik.” dedi.

Konuya ilgili Türk üreticilerine uyarıda bulunan Rosselhoznadzor üst düzey yetkilisi, “Daha önce de sıklıkla uyardık. Şu anda Rusya Batı ülkelerinin gıda ürünlerine ambargo uyguluyor. Dolayısıyla Batılı ülkelerin ürünleri başka ülke üzerinden Rusya’ya giremez.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.