Rusya Kış Saatine Dönmek İstiyor, Maliyet 300 Milyon Dolar

Rusya Kış Saatine Dönmek İstiyor, Maliyet 300 Milyon Dolar

Rusya 2014’de yapılacak Soçi Kış Olimpiyatları nedeni ile 2011’de vazgeçtiği kış saati uygulamasına yeniden dönmeyi planlıyor.

Rusya 2014’de yapılacak Soçi Kış Olimpiyatları nedeni ile 2011’de vazgeçtiği kış saati uygulamasına yeniden dönmeyi planlıyor. Tartışmalı uygulamadan vazgeçilmesi Rusya’ya 300 milyon dolara mal olacak.

Olimpiyat Komitesinin de Avrupa ile eş zamanlı olarak kış saatine dönülmesi için Duma’ya başvurması bekleniyor. Komiteye göre batı ile zaman farkını 1 saat daha azaltmak TV’lerin prime time da olimpiyatları canlı olarak vermeleri ve reklam geliri elde etmeleri açısından avantajlı olacak. Ancak geciken süreç nedeni ile imzalanan anlaşmalardan doğan zararların finanse edilecek olması işleri zorlaştırıyor.

Rusya parlamentosu alt kanadı Duma Sağlık Komisyonu Başkanı Sergey Kalaşnikov, batılı medya kuruluşların prime time kayıpları nedeni ile Rusya’dan kış saati uygulamasına dönülmesi durumunda oluşacak zararın karşılanmasını istedi.

Soçi Olimpiyatları organize komitesi başkanı ve Başbakan Yardımcısı Dmitri Kozak kış saatine dönüş için çalışma yapıldığını doğruladı, ancak oyunlar bitene kadar değişikliğe gidilmemesini talep ettiklerini söyledi. Şubat başından bu yana televizyon ve radyo şirketlerinin canlı yayın ve reklam anlaşmalarını imzaladıklarını kaydeden Kozak, oluşacak zarara dikkat çekti.

Rusya Avrupa’nın diğer ülkelerinde olduğu gibi kış mevsiminde saatleri bir saat geri alıyordu. Dönemin Devlet Başkanı Dmitri Medvedev 2011’de bu uygulamayı kaldırmış, Türkiye ile Rusya arasındaki zaman farkı kış aylarında 2 saate çıkmıştı.

Soçi 2014 Kış Olimpiyatları İcra Kurulu Başkanı Dmitri Çernişenko kış saati uygulamasına dönülmesinin lojistik ve oyunların çizelgeleri açısından sorunlar oluşturacağını, hazırlıkların önemli bir kısmının yapıldığını medya kuruluşlarının reklam bütçeleri açısından oluşacak zararları da kapatabilmek için en az 300 milyon dolar gerektiğini söyledi.

Rusya’da ilk kez yapılacak Kış Olimpiyatları 7 Şubat’ta başlayacak ve 23 Şubat’ta da sona erecek. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.