Rusya, Hollanda’ya Nota Verdi

Rusya, Hollanda’ya Nota Verdi

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Hollanda’da görev yapan bir Rus diplomatın gözaltına alınmasının ardından bu ülkeye nota verdi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Hollanda’da görev yapan bir Rus diplomatın gözaltına alınmasının ardından bu ülkeye nota verdi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise konuyla ilgili olarak açıklama beklediklerini söyledi.

Rus basınına konuşan Rusya Devlet Başkanı Putin, Rus diplomatın gözaltına alınma şeklinin Venedik sözleşmesinin “kabaca” ihlali anlamına geldiğini söyledi.

Rus diplomatın gözaltına alınması olayı ile ilgili Hollanda tarafından açıklama ve özür beklediklerini ifade eden Putin, aynı zamanda suçluların da cezalandırılmasını umduklarını ifade etti. Rusya Devlet Başkanı ayrıca Hollanda’nın konuyla ilgili tutumuna göre Rusya’nın tavrını şekillendireceğini de sözlerine ekledi.

Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşen olayda, Rus diplomat Dimitri Borodin, çocuklarına kötü muamele yaptığı gerekçesi ile kamuflajlı ve silahlı bir grup tarafından evinde gözaltına alınmıştı.

Elleri kelepçelenerek karakola götürülen Rus diplomat, herhangi bir açıklama yapılmadan ertesi gün serbest bırakılmıştı.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.