Rusya; 644 Ton Beyaz Eti Türkiye, Brezilya Ve Arjantin’e Geri Gönderdi

Rusya; 644 Ton Beyaz Eti Türkiye, Brezilya Ve Arjantin’e Geri Gönderdi

Rusya eksik evrak gerekçesiyle Türkiye, Brezilya ve Arjantin’den ithal edilen 644 ton beyaz etin ülkeye girişine izin vermedi.Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan Rusya Federal Bitki Koruma ve Karantina Servisi (Rosselhoznadzor) Başkanı Danışmanı...

Rusya eksik evrak gerekçesiyle Türkiye, Brezilya ve Arjantin’den ithal edilen 644 ton beyaz etin ülkeye girişine izin vermedi.

Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan Rusya Federal Bitki Koruma ve Karantina Servisi (Rosselhoznadzor) Başkanı Danışmanı Aleksey Alekseyenko söz konusu 3 ülkeden gelen 644 ton beyaz eti kontrol ettiklerini söyledi.

Alekseyenko, “Ürünlerde eksik evraklar tespit ettik. Türkiye’den getirilen ürünlerde de beyaz etin üretimi ve sertifika tarihiyle ilgili rakamlar bir birinden farklı. Ayrıca araç ve belgeler üzerindeki mühür numaraları da farklı. Ne yazık ki bunlar hepsi ciddi ihlal. Bu nedenle ürünlerin Türkiye’ye geri gönderilmesine karar verdik. Arjantin ve Brezilya’dan gelen ürünlerde de benzer sorunlar vardı. Geri gönderildi.” dedi.

Konuya ilgili Türk üreticilerine uyarıda bulunan Rosselhoznadzor üst düzey yetkilisi, “Daha önce de Eylül ve Ekim aylarında yaklaşık 60 ton beyaz eti benzer gerekçeyle Türkiye’ye geri göndermiştik. Ürünler ve ilgili belgeler üzerinde üretim tarihleri aynı olmalı. Ürün gönderilmeden önce bunlar kontrol edilmeli.” tavsiyesinde bulundu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.